Yleisöltä

Kun homma pitkittyy, niin se vaan sitkistyy

Suomen Nato-jäsenyydestä on ollut kiihkeätä keskustelua puolesta ja vastaan, kunnes Naton vastustajistakin enemmistö kallistui lopulta sotilasliiton kannalle, kun nähtiin mitä alkoi tapahtua Ukrainassa helmikuun 24. päivästä alkaen.

Nyt on ikävä kyllä Turkin presidentti Erdogan laittanut ”kapuloita rattaisiin”. Hän kun näyttää Ruotsin Nato-jäsenyydelle ”punaista valoa”. Suomelle hän sentään jo näyttää ”keltaista valoa”.

Syy tähän on Ruotsissa asuvat runsaslukuiset Erdoganin hallinnon vastustajat. Suomeakin on pyydetty luovuttamaan muutamia henkilöitä Turkkiin.

Minä ihmettelen suuresti, että mikä pakkomielle on mennä Ruotsin kanssa ”käsi kädessä” Natoon. Tätä on jopa presidentti Niinistö painottanut.

Koska Turkki ei tule hyväksymään Ruotsia vielä aikoihin Natoon, niin miksi me roikumme ajatuksessa, että on pakko liittyä Ruotsin kanssa samassa aikataulussa?

Meillä on Venäjän kanssa yhteistä rajaa noin 1 300 kilometriä, Ruotsilla ei yhtään.

Koskaan ei ole Nato-maahan hyökätty ja Nato-jäsenyyden hyvä puoli onkin sen ennaltaehkäisevä pelote: Kukaan järjissään oleva diktaattorikaan ei hyökkää, jos tietää toiseksi jäävänsä.

Joko menemme Natoon ilman Ruotsia ja pian tai sitten olisi syytä vetää hakemus pois. Tällainen ”jahkailutilanne” on vaarallisin.

Venäjä voisi estää Suomen täysjäsenyyden tekemällä jonkinlaisen invaasion Suomeen. Tätä emme halua.

Vain täysjäsenenä meillä on turvatakuut. Muuten olemme taas yksin niin kuin talvisodan aikana.

Ari Lehtimäki

dokumentaristi

Ilmajoki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje