Yleisöltä

Kunnallisvalitusten huumoria

Jaa artikkeli

Vuosikymmenien ajan toimittajana ja kunnallispäättäjänä toimiessani olen arvostanut kuntien päätöksiä kyseenalaistavia henkilöitä. Erityisesti heidän aktiivisuuttaan, kun he valvovat ja ahkeroivat valituksia tehdyistä päätöksistä hallinto-oikeuteen.

Monilla paikkakunnilla on aktiivisia henkilöitä, jotka valppaasti valvovat päättäjien ja viranhaltijoiden toimintaa. Monet valitukset etenevät oikeusasteissa valittajan ajattelemalla tavalla.

Aikaisemmin me toimittajat kirjoitettiin aina ensisijaisesti kokousjutuissa valituksista ja niiden taustoista. Samoin päättäjien puheenvuoroista. Näin palveltiin lehden tilaajia kiinnostavilla jutuilla. Nykyään on myös ihmeellisen paljon salassa pidättäviä päätöksi. Miksi?

Nyt ei näin enää ole. Eikä ole paljon enää paikallislehdillä tilaajiakaan, kun ne julkaisevat ilmajakelulehtien samoja aiheista ja tasapaksuja kerrontoja. Useimmat kunnanvaltuustoissa ja muissa kokouksissa esitetyt kriittiset puheenvuorot jätetään julkaisematta. Kiinnostavia kunnallispäätöksiä pysyy piilossa, kuten esimerkiksi lähes kaikki kuntalaisten tekemät valitukset ja niiden taustat.

Vakavien valitusten joukossa on myös huumorin höystämiä virityksiä. Paras esimerkki tästä koettiin äskettäin Alavudella, kun kaupunginhallitus päätti vastineestaan tiuhaan valituksia viime vuosina tehneen Börje Heikkilän valitukseen.

Tällä kertaa valitus koski puuterminaalialueen asemakaavan hyväksymistä. Valituksen kohteeseen ei sinällään sisälly huumoria, mutta sen sijaan sitä löytyy valittajan uuden firman toimialoista. Eri firmojensa nimissä valituksia tehnyt Heikkilä toimii Kommandiittiyhtiö JR–Uuhelan vastuunalaisen yhtiömiehenä. Yhtiön toimialaksi hän on merkinnyt muun muassa uuhien ja muiden jalosukuisten pässien keinosiemennyksen ja rodunjalostuksen sekä JR-Uuhela -tuotemerkillä valmistettavien Lampaanpieremä biokaasukonttien valmistuksen ja myynnin.

Viimeksi mainittu yritystoiminta sopii tähän aikaan, kun Venäjän kaasulle keksitään kotimaista korvaajaa! Ennen kaikkea Alavus nousisi kansainväliseen kuuluisuuteen ilmaston pelastamisessa!

Monialaisena liikemiehenä, yrittäjänä ja toimijana tunnettu Heikkilä ei ole pyrkinyt esim. Alavuden valtuustoon. Kannattaisi seuraavissa vaaleissa asettua ehdokkaaksi. Rohkenen ennustaa korkeaa kannatusta!

Pentti Hautala

Töysä

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje