Yleisöltä

Kyllä on kyllä ja ei on ei

Vaasan kaupungin kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi kirjoittaa keskiviikon mielipidekirjoituksessaan tarkennuksia keskustelua herättäneeseen pyörätieallianssiin.

Kirjoituksessa on hyviä selvennyksiä. Näin selkeästi asioista tulisi kertoa aina myös ensimmäisissä ulostuloissa. Kun kaupungin tiedotteesta luetaan ”puskista tulevasta” 30–50 miljoonan pyörätieinvestoinneista, ei ole ihme että moni päättäjä hyppää järkytyksestä ilmaan. Itse kannatan myös pyöräilyä, lähtökohtana kaupungin liikenneverkon kehittämistä kokonaisuutena. Myös kaupunginhallitus keskusteli tästä kokonaisuudesta maanantain iltakoulussaan.

Pyörätiekeskustelussa kriittisenä kohtana on edelleen nykyisen (hyvän) pyörätieverkon talvikunnossapito, sekä tulevien pyöräteiden läpivienti ydinkeskustan alueella. Myös kaupungin puistikoiden kaventaminen ja kävelykadun laajennus jakaa vahvasti mielipiteitä. Jokainen kaupunki on rakenteeltaan erilainen, ja se mikä toimii toisaalla, ei toisaalla välttämättä ole oikea ratkaisu. Kaupungin läpi kulkee myös jatkossa merkittäviä autoilun valtaväyliä, joiden liikennettä ei pidä turhaan vaikeuttaa.

Talvi peräänkuuluttaa kirjoituksessaan myös erilaisten poliittisten ohjelmien ja strategioiden kunnioittamista päätöksiä tehtäessä. Tästä olen aivan samaa mieltä.

Jo erilaisia strategioita ja ohjelmia tehtäessä tulee tarkemmin käydä läpi mihin erinäiset kirjaukset tulevaisuudessa johtavat. Itse peräänkuulutan myös virkamiehiltä poliittisten päätösten kunnioittamista. Kyllä on kyllä ja ei on ei. Usein päätettyjä asioita saatetaan tuoda nopeallakin tahdilla uudestaan päätöksentekoon, jos tehty päätös ei miellytä. Tämä ei ole aina demokratian pelisääntöjen mukaista. Myös poliitikoilta peräänkuulutan demokraattisen prosessin mukaisesti tehtyjen päätösten kunnioittamista, oli päätös oman mielen mukainen tai ei.

Kiitän Jukka Talvea avoimesta keskustelusta, ja toivon myös itse että ”pyörätiekeskustelu” ei saa eduskuntavaalien alla tarpeettomia ylikierroksia. Vaasaan mahtuvat kaikki liikkumismuodot aivan varmasti yhtä aikaa.

Tulevina vuosina kiristyvä kuntatalous luo raamit investoinneille, ja viimekädessä kaupunginvaltuusto aina talousarviokokouksessaan päättä mitä hankkeita seuraavana vuonna on varaa toteuttaa ja mitä ei. Talousarviokirjassa olevat talousarviovuoden jälkeiset suunnitelmavuodet ovat monelta osin aina enemmän tai vähemmän tulevia toiveita, joiden toteuttaminen tarkennetaan budjettikokouksessa aina vuosi kerrallaan.

Marko Heinonen (kok.)

kaupunginhallituksen 1. vpj.

Vaasa

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje