Yleisöltä

Lääkkeet kuuluvat edelleen apteekkeihin

Arvoisa Kaupan liiton edustaja Mari Kiviniemi. ”Luova sitaattini” (I-P 17.2.2023) oli viime kesän Suomi Areenan paneelikeskustelusta ”Miten saada edullisempia lääkkeitä ja turvata palvelut koko Suomessa”. Sitaattini ei ollut sanatarkka, mutta paikan päällä kuuntelemassa olleena se kuvasi mielestäni koko keskustelun sävyä. Yliopistokoulutuksen saaneen farmaseuttisen henkilöstön lääkeneuvonta sivuutettiin näppärästi, vaikka turvallisuudesta puhuttiinkin. Miten neuvonta onnistuu kaupan kassalla? Vai onko se sittenkin toissijaista kuten nikotiinivalmisteidenkin kohdalla?

Suomessa kauppa on keskittynyt vahvasti kahdelle kirjaimelle K ja S. Tällaisessa kehityksessä pienyrittäjät ja erikoisliikkeet ovat häviäjiä. Minne häviävät kukkakaupat, vaateliikkeet, kalastus- ja metsästysliikkeet?

Tarvitsemme oman alansa erikoisliikkeitä, joissa on alan erityisasiantuntemusta ja osaamista. Itse en haluaisi ostaa lohta apteekista, enkä lääkkeitä marketista. Kaikelle on paikkansa ja osaajansa.

Paljon kertoo Kaupan liiton motiiveista Helsinkiin pystytetty demoapteekki, jossa heti kättelyssä mikro- ja milligrammat sekoitettiin suloisesti keskenään. Tuhatkertainen annosvirhe mitä tahansa ainetta johtaa suuriin ongelmiin. Tällaisiin virheisiin ei ole varaa. Anteeksi skeptisyyteni, mutta minusta Kaupan liiton ainoa motivaatio saada lääkkeet omiin valikoimiinsa on raha, ei asiakkaan etu.

Jouni Vallin (ps.)

eduskuntavaaliehdokas

Kurikka

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje