Lähipalvelut tutulta yrittäjältä

Hyvinvointialueiden muodostaminen on Suomessa historiallisen mittava hallinnon uudistus. Perusterveydenhuolto, erikoissairaanhoito, sosiaalipalvelut ja pelastuspalvelut siirtyvät uuteen yhteen organisaatioon. Tavoitteena on ihmisten peruspalvelujen parantaminen sujuvilla hoitopoluilla ja taloudellinen hyöty päällekkäisyyksien poistamisella ja hyödyntämällä uutta teknologiaa.

Uudistuksessa on mahdollista saada julkisen puolen palveluja yksityiseltä esimerkiksi palvelusetelien avulla. Palvelutarpeen arviointi tapahtuu julkisella puolella ja sieltä on mahdollisuus saada rahanarvoinen seteli, jolla voi ostaa hyväksytyiltä yrityksiltä tarvitsemaansa palvelua.

Palveluseteli voi olla käytössä hyvin erilaisilla toimialoilla, kuten esimerkiksi ikäihmisten ja lapsiperheiden palveluissa ja yhtenä omaishoidon lakisääteisen vapaan järjestämistapana.

Sujuva ja oikean tiedon siirtyminen on uudistuksen ytimessä. Uudet tekniikat antavat mahdollisuuden uusille palveluille, kuten esimerkiksi netissä olevaan ajanvaraukseen ja omaolo-sovelluksessa oireiden kartoitukseen. Tämä kaikki vaatii tahtoa ja osaamista niin palvelutuotannossa kuin kilpailutuksessa ja laadunvarmistuksessa. Palautteen avulla tulee olla mahdollista toimintatapojen uudistamiseen. Valittavat valtuutetut saavat avata latua historialliselle uudistukselle, jossa lähellä olevat pienyritykset ovat mahdollisuus valinnanvapauteen ja lähipalveluihin.

Anna-Maija Renko (kok.)

aluevaaliehdokas

Kauhava

    Jaa artikkeli