Yleisöltä

Laihia Vaasan paikallisliikennejärjestelmään

Jaa artikkeli

Vaasan seudun joukkoliikenne uudistuu vihdoin ja toivon mukaan myös laajentaa ja parantaa merkittävästi tarjontaa kaupunkialueella elokuussa erityisesti viikonloppuisin ja iltaisin.

20.12. oli juttu Kyrönmaan alueen joukkoliikenneongelmasta sen jälkeen kun junat rupesivat pysähtymään Vaasa–Seinäjoki-välillä vain Tervajoella. Lehdessä väläyteltiin mm. kiskobussiyhteyttä kaupunkien välille.

Suhteellisen kömpelö kiskobussi-liikenne saattaakin olla ratkaisu, jos Vaasan seudun akkuteollisuussuunnitelmat etenevät ja kaupunkiin tulee useita suuria toimijoita ensi vuosikymmenellä, ja samalla myös merkittävää väestönkasvua on luvassa. Tällöin raideliikenne satamasta Runsorin ja lentokentän pysäkkien kautta Laihian suuntaan on jo realistista.

Tällä hetkellä nopein ratkaisu olisi Laihian liittyminen Vaasan joukkoliikennejärjestelmään, ja samalla Laihialta voisi aloittaa säännöllisen kaupunkibussiyhteyden Vaasaan. Tämän uuden Laihia–Vaasa-bussilinjan aloittaminen olisi mahdollista pian, esimerkiksi uuden Liftin aloittaessa. Tärkeintä olisi aluksi turvata työmatka-yhteydet, mutta mahdollisuuksien mukaan liikennöidä vuoroa säännöllisesti parin tunnin välein myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Samuli Heinonen

Vaasa

    Jaa artikkeli