Yleisöltä

Lapuanliikettä mollataan

Jaa artikkeli

Päätoimittaja Mantila on suorastaan intoutunut taas Lapuanliikkeen mollaamiseen. Joka toisessa pääkirjoiksessa (12.6.–14.6.) ja yhä raskaampia väiteteitä. Olemme ennenkin olleet eri mieltä Lapuanliikkeen saavutuksista. Oli taas tartuttava kynään ja ei siis aseeseen ja aivan rauhanomaisessa tarkoituksessa, vaikka olenkin Lapualta.

Jos hiukankin tunnustaa tosiasioita, että Lapuanliikkeellä oli merkittävä ja historiallinen vaikutus siihen, mihin suuntaan Suomi lähti 30-luvulla, ihannoi väkivaltaa. Tämä käy hyvin selväksi Mantilan pääkirjoituksista. Kansanedustaja ”lainsäätäjä” Mäenpää joutui Mantilan hampaisiin pukeutumisensa ja haastattelunsa johdosta. Haastattelusta Mantila tuomitsi sen olleen ”karmeaa puhetta”. Mäenpää totesi ”heidän olleen siihen aikaan vain miehiä paikallaan. Mehän emme tiedä, jos heitä ei olisi ollut, mihin olisi päädytty.” Tämähän on vain tosiasioiden tunnustamista.

14.6. Mantila sortuu disinformaatioon: ”Lapuan laki nostettiin Suomen perustuslain yläpuolelle, väkivallalla uhaten ja sitä käyttäen.” Wikipedia ei tunne tällaista tapausta. Suora lainaus: ”Syksyllä 1930 lapuanliikkeen painostuksen alla valittu uusi eduskunta hyväksyi niin sanotut kommunistilait.” On siis syytä pysyä tosiasioissa. Kysymys päätoimittajalle: Oliko näitten lakien hyväksyminen hyvä vai huono asia Suomelle?

Alun perin tämä kansanliike on lähtenyt kytemään Ilmajoelta. Sitten johtajaksi valikoitui maanviljeljä Vihtori Kosola Lapualta. Ja Kosolan kotipaikasta syntyi liikkeen nimi. Häntä sanottiin karismaattiseksi johtajaksi. Jossain taiteilijapiireissä hänen kerrotaan olleen ressukka. Melkoinen ressukka Vikki oli kun muovasi Suomen historiaa.

1930-luvun seutuvilla kommunismi jälleen alkoi nostaa päätään. Wikipedia: ”Samaan aikaan vasemmisto ja kommunistit olivat aktivoituneet politiikassa.”

Vapaussodan aikana 1918 tilanne oli ollut tietenkin huomattavasti pahempi. Mutta eivät kommunistit mitään puhtaita pulmusia olleet 30-luvullakaan. Työväentaloilla liehuivat sirppi ja vasara -liput. Neuvostoliitoa ja Stalinia ihailtiin. Kommunistit eivät uskoneet lempeää puhetta, jota ensin yritettiin. Otteet kovenivat molemmin puolin, mutta enemmistö eduskunnassa nuo lait kuitenkin päätti. Kysymys päätoimittajalle: Olisiko ollut parempi Suomelle, että Lapuanliikettä ei olisi ollut ja kommunismi olisi voittanut ja Suomi liitetty suureen ja mahtavaan Neuvostoliittoon, vapaiden kansojen joukkoon? Vaihtoehtoista historiaa kun ei ole, niin itse olen tyytyväinen tähän nykyiseen historiaan.

Monet ovat halunneet tuoda ja verrata Lapuanliikettä nykyaikaan. Sallittakoon se minullekin.

Samassa 14.6. lehdessä kansanedustaja, ”lainsäätäjä” Jukka Mäkynen valittaa, kun hallitus ei saa sellaista lakia aikaan, että rajat voidaan laittaa kiinni, jos Venäjä järjestää pakolaisvyöryn rajallemme. No mikäs se siellä eduskunnassa tällaista lakia vastustaakaan, no vihervasemmisto. EU kuulemma estää, mutta Puolaa se ei estänyt.

Nato-ovi onkin nyt toistaiseksi suljettuna. Turkin mukaan Suomi ei ole palauttanut sellaisia henkilöitä, jotka Turkin viranomaiset katsovat terroristeiksi. Suomessa majailee muutenkin noin 3 000 henkilöä, jotka eivät ole saaneet turvapaikkaa useista yrityksistä huolimatta. Toki nämä henkilöt voivat hakea rahaa Kelalta.

Jos Nato-jäsenyyttä ei tule, katseet kääntyvät taas vihervasemmiston suuntaan.

Venäjä on ensin ärsytetty hakemuksella, joka ei toteudukaan. Nyt tarvittaisiin ryhtiliikettä. Mutta valitettavasti sellaista ei ole näköpiirissä.

Suomessa maata pyörittävät hiljaiset työtätekevät naiset ja miehet, enemmistö. Jos heiltä kysyttäisiin, molemmat asiat olisi pantava kuntoon heti. Vastuu on nyt täysin heillä, joita päätoimittaja Mantila nimittää lainsäätäjiksi.

Suomi on selvinnyt idän uhkasta 3 kertaa. Toivottavasti järki voittaa lainsäätäjillä ja tästäkin selvitään.

Heikki Peltola

maanviljelijä

Lapua

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje