Yleisöltä

Luvassa jopa usean sadan euron joululahja vaasalaisille perheille

Olemme tilanteessa, jossa elinkustannukset nousevat energian, ruoan ja polttoaineen hintojen sekä korkotasojen kohotessa ennätyskorkealle.

Tällaisina hetkinä meidän päättäjien tulee kaikilla tavoin löytää keinoja lisätä ihmisten osto- ja maksuvoimaa mm. veronkevennyksin. Ihmisille tulee palauttaa turvallisuuden tunne ja varmuus omasta taloudestaan sekä usko paremmasta tulevaisuudesta.

Vaasan kokoomuslaisten johtavien poliitikkojen toimesta tulemme esittämään kaupungin kiinteistöveron kevennystä ensi vuodelle valtuuston tulevassa budjettikokouksessa marraskuussa.

Kannustankin kaikkia pohjalaisalueiden valtuustoja tutkimaan omalta osaltaan mahdollisuudet alentaa kiinteistöveroprosenttia alueemme muissakin kunnissa. Rohkeita esityksiä ja asiaan tarttumista kaivataan näinä aikoina.

Uusien hyvinvointialueiden aloittaessa ensi vuonna kuntien tuloveroprosenttien tasot on jo aikaisemmin sovittu ensi vuodelle. Kunnallisveroprosenttia ei ole siis mahdollista alentaa tämän syksyn kokouksissa. Tämä olisi ollut myös toinen tapa lisätä ihmisten osto- ja maksuvoimaa. Ensi vuonna myös kunnallisveron alentaminen tulee ottaa työn alle.

Nyt esittämämme kiinteistöveron kevennyksen myötä keskihintaisen omakotitalon asujalle jää Vaasassa ensi vuonna noin sata euroa ja parhaimmillaan useita satoja euroja vuodessa käyttörahaa.

Veroja keräämme ehdotettavan veronalennuksen myötä noin 800 000 euroa vähemmän kansalaisilta.

Nuo ylimääräiset eurot tulevat taatusti tarpeeseen jokaiselle perheelle ensi vuonna.

Olkoon tämä esitettävä veronkevennys meiltä valtuutetuilta rahanarvoinen joululahja vaasalaisille perheille.

Tommi Mäki (kok.)

kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja

Vaasa

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje