Yleisöltä

Maalaisjärki ja politiikka

Politiikka ja kunnallinen päätöksenteko ovat menettäneet kiinnostusta ja valitettavan vähän niistä tiedotetaan asukkaita paikallislehdissä. Osin kunnallisen päätöksenteon pitäisi olla pois puoluepolitiikasta ja päätökset tehdä asukkaiden parhaaksi. Näin ainakin itse ajattelen.

Mikäli asioista tiedotetaan, tulisi journalismin avata päätöksenteko puolueettomasti kertoen hyvät ja huonot asiat. Valitettavasti itse nyt hetken aikaa politiikassa mukana olleena en koe asian näin olevan. Asioista tuodaan esille vain kiillotettu kansikuva. Parempi tietysti tämäkin kuin, että näistä ei kirjoitettaisi ollenkaan.

Tästä syystä kirjoitan nyt edellisen Seinäjoen kaupunginvaltuuston päätöksen teosta. Ilpossa valtuuston kokous oli otsikolla: Seinäjoen valtuusto päätti virasta ja toimesta. Kirjoituksessa tuotiin esille lähes kaikki pykälät mutta ei yhtä, josta myös äänestettiin.

Seinäjoen kaupunginvaltuustossa 12.12. oli käsittelyssä myös rakennusvalvonnan taksat. Tein taksaan muutosesityksen, että toimenpiteiden maksu nykyisestä 250 euron lupamaksusta muutetaan 100 euroon. Lisäksi esitin myös purkuilmoituksen taksan muuttamista 100 e:n suuruiseksi.

Näin uusiutuvien maalämpö, aurinkopaneelien ja ilmalämpöpumppujen sekä pienten rakennelmien maksut eivät muodostuisi kohtuuttomiksi. Asukkaiden toteuttaessa energiataloutta ja sähkönkulutusta hillitseviä toimenpiteitä jäisi sähköä Seinäjoen Energialle myytäväksi enemmän. Rakennelmien osalta lakimuutos on poistamassa nämä luvan tarpeesta ja näin ennakoitaisiin myös sitä.

Esitystä tuki kokoomuksen valtuustoryhmä ja kannattivat Mikko Aila, Olli Isopahkala, Reima Kuisla ja Jesse Luhtala.

Valitettavasti 31 äänesti esitystä vastaan ja 19 puolesta, eikä muutosta hyväksytty. Lähes kaikilta perussuomalaisten ja kokoomuksen jäseniltä sekä keskustan Isopahkalalta löytyi maalaisjärkeä esityksen puolesta. Asiaa spekuloitiin rahallisesta näkökulmasta. Mielestäni nämä hankkeet eivät ole oleellisia rakennusvalvonnan yleisen edun valvonnassa. Vasemmalta laidalta erityisesti oltiin esitystä vastaan. Kummastelen myös vihreiden osalta energia ystävällisyyden unhoittamista. Keskustasta ja hallituksen jäseniltä olisin odottanut usean vaalilupauksissa mainostamaa maalaisjärkeä. Mutta politiikan astuessa kuvioihin näyttää se lopulta unohtuvan.

Jarkko Panu (kok.)

kaupunginvaltuutettu

Seinäjoki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje