Yleisöltä

Maatalousyrittäjien kujanjuoksu

Jaa artikkeli

Kohta voi olla edessä aika, jolloin itkemme kotimaisen, puhtaan ja lähellä tuotetun ravinnon perään.

Viimeaikaiset hinnankorotukset ovat iskeneet kovimmin suomalaiseen maatalousyrittäjään. Polttoaineiden, lannoitteiden ja sähkön hinnannousu sekä paikalleen jumittuneet tuottajahinnat pistävät maanviljelijät polvilleen. Usko tulevaan on koetuksella. Taustalla on vielä viime kesän pitkä kuuma ja kuiva ajanjakso, joka söi varastoja. Kriisi koettelee koko viljelijäperhettä henkisesti ja taloudellisesti syvältä.

Kriisin keskiössä perheen äiti on usein suurin taakan kantaja. Hän tukee puolisoaan ja kasvavia lapsiaan henkisesti ja fyysisesti ja luo toivoa tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Huoli maatalouden tulevaisuudesta ei ole vain suomalaisten, maatalousyrittäjät ympäri Eurooppaa ovat samassa tilanteessa.

Samaan aikaan maatalousalaa leimataan yhdeksi ympäristömme pahimmaksi saastuttajaksi ja jarruksi uuden kunnianhimoisen päästöohjelman toteuttamisessa.

Suomalaisen ruoantuotannon tulevaisuus alkaa pikkuhiljaa onneksi kiinnostaa ja puhuttaa muitakin kuin vain maatalousalan yrittäjiä. Hyvä näin! Asiasta onkin syytä keskustella. Haluammehan kuitenkin edelleen kotimaisia ja puhtaita elintarvikkeita ja oletamme, että omavaraisuusasteemme ja huoltovarmuutemme elintarvikkeissa kestää mahdollisina kriisiaikoinakin.

Nyt tarvitaan kestäviä ratkaisuja maatalousyrittäjien selviytymiseen, ei jatkuvia tukipaketin tukipaketteja. Nykyistä hallitusta maatalouden ahdinko ei paljoa huoleta, maa- ja metsätalousministeri Jari Leppää lukuun ottamatta.

Pauliina Pasanen

puheenjohtaja

Pohjanmaan Kokoomusnaiset ry

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje