Yleisöltä

Metsien hiilensidonta tehokasta

Suomen ilmastopaneelin, joka toimii hallituksen ilmastopolitiikan neuvonantajana, johtajanaan Markku Ollikainen, ilmoituksen mukaan metsiemme hiilensidontakyky on äkkiä romahtanut ja kääntynyt peräti päästölähteeksi!

Ruotsin Maatalousyliopiston tutkimuksissa on vastapainoksi todettu, että Pohjoismaissa boreaaliset havumetsät pysyvät edelleen hiilinieluina heti hakkuun jälkeen. Metsän kenttäkerroksen säilyminen, sen kasvun piristyminen ja nopea uudistuminen aiheuttavat sen; heinät ja muut kasvit sitovat hiiltä varsin tehokkaasti ennen puuntaimien kasvuunlähtöä! Todettiin myös, että jo viisivuotiaat puut sitovat hiiltä enemmän kuin vapauttavat. Lisäksi hiiliasioita pitää tarkastella pidemmällä aikavälillä kuin nyt on tehty; hakkuun jälkeiset pari–kolme vuotta eivät anna hiilen sidonnastakaan oikeaa kuvaa!

Ilmastopaneelin kertomat päästöt suomalaisesta maa-ja metsätaloudesta vaikuttavat tonnimääriltään tarkoituksellisen suurilta, mutta jos niitä verrataan maapallon kokonaispäästöihin, niillä ei ole mitään merkitystä!

Meillä luonto nykyiselläänkin tekee varsin hyvin tehtävänsä tasapainottaen ja korjaten ihmisen jälkiä; kasvipeitteisyys, nykyiset toimenpiteemme ja valvonta ovat riittäviä.

Ennallistamistoimia, rangaistusmaksuja, eikä pinta-alamme kolmanneksen rauhoittamista tarvita!

Myös metsämme sitovat hiiltä edelleenkin varsin tehokkaasti!

Toisistaan poikkeavia mittaustuloksia julkaistaan jatkuvasti, mittareita en ole nähnyt missään; lukenut olen, että IPCC:llä (hallitusten välinen ilmastopaneeli) on yhteisesti sovittu laskentamalli, jonka malliarvot Euroopassa ovat samat Välimereltä Lappiin!

Kaavamainen laskentamalli on kaikissa tapauksissa vain suuntaa antava, onko sitäkään; olosuhteet Etelä-Euroopassa ovat täysin erilaiset kuin meillä täällä pohjoisessa!

Luontofundamentalistien kateus maan- ja metsänomistajia kohtaan meillä on luonnollinen syy ennallistamis-ja rauhoitusbuumissa, ei yksin maapallon luonnonsuojelu!

Pienen kansan kellokkaiden pyrkyryydessään ei pitäisi unohtaa oikeaa nationalismia, kansallishenkeä, hilautuessaa väkisellä maailman eliitin joukkoon!

Jorma Mäki-Jussila

Peräseinäjoki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje