Yleisöltä

Mikä sateenkaarimessu?

Jaa artikkeli

Ilkka-Pohjalaisen tekstaripalstalla (4.5.) kyseltiin, mitä Jumalaa sateenkaarimessussa palvotaan.

Useammilla paikkakunnilla sateenkaarimessuun osallistuneina voimme kertoa, että sateenkaarimessu on tavallinen ev.lut. kirkon messu, jonne on erityisesti kutsuttu sateenkaariväkeä. Siellä siis palvotaan ihan samaa Jumalaa kuin kirkossa muutenkin. Tai ehkä messuun tullaan Jumalan hoidettaviksi tai kuka mistäkin syystä.

Totta kai seurakuntalaisissa ja kirkon työntekijöissä on muutenkin sateenkaariväkeä paikalla messuissa ja tilaisuuksissa.

Samalla tavalla meillä on esimerkiksi erityinen maataloustuottajien kirkkopyhä, vaikka maataloustuottajia varmasti muutenkin on seurakunnan toiminnassa mukana.

Sateenkaarimessu on ikävä kyllä olemassa myös siksi, että kaikki eivät välttämättä koe oloaan turvalliseksi kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa. Joku voi pelätä, että siellä hyökätään sateenkaariväkeä vastaan Raamatulla perustellen. Tätä olemme saaneet nähdä tämänkin lehden palstoilla.

Onneksi Raamattua voi tulkita perustellusti toisinkin, ja sateenkaariväen hyväksyvä tulkinta on jo enemmistönä kirkossamme.

Sateenkaarimessuun jokainen on varmasti tervetullut sellaisena kuin on. Toivottavasti tulevaisuudessa syrjintää ei tarvitse pelätä muuallakaan.

Sateenkaarimessu on mielestämme myös seurakunnalta kannanotto sen puolesta, että teemme työtä yhdenvertaisuuden puolesta, jotta kaikki olisivat aidosti tervetulleita seurakuntayhteyteen.

Henna Salo

pappi ja opettaja

Mari Kela

kirkkovaltuutettu

Seinäjoki

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje