Yleisöltä

Miksi rikkoa neuvottelujärjestelmä?

Jaa artikkeli

SAK:n Vaasan seudun Paikallisjärjestön hallitus on kokouksessaan keskustellut tämänhetkisestä työmarkkinoiden neuvottelutilanteesta.

Keskusteluissa herätti ihmetystä elinkeinoelämänkeskusliiton johdolla työnantaja järjestöjen vimmattu halu rikkoa Suomen hyväksi todettua neuvottelujärjestelmää ja pyrkimystä romuttaa nykyistä ammattiyhdistysjärjestelmää.

Neuvottelemalla kolmikannassa sekä työmarkkinaosapuolten kesken on saatu rakennettua Suomesta hyvä ja turvallinen paikka asua ja työskennellä.

Näillä yhteisillä neuvotteluilla on saatu rakennettua Suomeen myös hyvä sosiaalipuolen verkosto. Näistä mm. vanhempain loma, sairausajan palkka sekä työterveys huolto.

Nyt näyttäisi siltä, että jollain taholla on halu hyppiä aidan yli ja pyrkiä rikkomaan Suomen laajasti kehuttu neuvottelujärjestelmä. Halutaan lisätä työpaikkakohtaisia sopimuksia rikkomalla yleissitovat valtakunnalliset sopimukset.

Nykyiset alakohtaiset sopimukset eivät estä tekemästä yrityskohtaisia sopimuksia, mikäli yhteistä tahtoa löytyy. Alakohtaiset työehtosopimukset on tehty alan pohjasopimuksiksi.

SAK:n Vaasan seudun paikallisjärjestön hallitus antaa yksimielisen tuen nyt lakkoileville JHL:n alaisten toimipaikkojen työntekijöille sekä UPM:n tehtaiden työntekijöille. Samalla toivomme pikaista sopimukseen pääsyä.

Keskusteluissa nousi esiin myös kanneoikeuden saanti työntekijäjärjestöille.

Lisäksi kokous kritisoi vahvasti Närpiössä hyväksikäytettyjen työntekijöiden työnantajia ja tuomitsee ankarasti työnantajien sopimusrikkomukset.

Tapio Ruostetoja

puheenjohtaja

Pekka Pörsti

sihteeri

SAK:n Vaasanseudun paikallisjärjestö

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje