Yleisöltä

Miksi Sankelo ei äänestänyt?

Eduskunta hyväksyi kiistellyn potilasturvallisuuslain perjantaina äänin 62–30. Äänestyksessä oli läsnä alle puolet kansanedustajista.

Poissaolollaan loisti myös vaasalaisten ääniä kovasti kalastellut kauhavalainen Janne Sankelo (kok.). Kansalaisena ja äänestäjän katson olevani oikeutettu kysymään Sankelolta: ”Miksi laiminlöitte edustajantehtävänne?”

Kansanedustajan päätehtävä on eduskuntatyö. Kaikki muut tehtävät ovat siihen nähden toisarvoisia.

Teidät on valittu toimeen tekemään päätöksiä eikä luistelemaan irti vastuusta, etenkin jos päätettävä asia on poliittisesti hankala. Arvostelitte itse aikanaan Susanna Koskea, joka eduskunnassa äänesti muiden hallituspuolueiden kansanedustajien mukana Vaasan keskussairaalan päivystyksen statuksesta.

Koski maksoi ryhdikkyydestään edustajanpaikallaan ja osallistuitte aikanaan kovinkin innokkaasti hänen pudottamiseensa eduskunnasta.

Jotta säilyttäisitte rippeetkin uskottavuudestanne, tulee Teidän esittää julkisuudessa ”pirun hyvä ” selitys poissaolonne syistä. Selitykseksi ei kelpaa osallistuminen johonkin muuhun toimintaan tai tehtävään, mikäli Teillä ei ollut etukäteen eduskuntaryhmänne johdon kirjallista suostumusta poissaoloonne äänestyksestä.

Siihen asti, kun mahdollisesti esitätte peräämäni selityksen, katson, että poissaolonne johtui nk. ”poliittisesta flunssasta ” eli ette uskaltaneet äänien menettämisen pelossa äänestää kiperässä asiassa.

Teillä on nyt mahdollisuus puhdistaa maineenne tässä suhteessa

Teidän on turha toivoa, että asia hautaantuisi hiljaa. Tulen henkilökohtaisesti pitämään huolen, ettei niin käy.

Matti Jaakkola

varatuomari

Mustasaari

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Kommentoi

    Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje