Miljoonakohteet hyödyntämättä

Seinäjoen Aalto-keskus on maailman mittapuussakin ainutlaatuinen matkailukohde. Sille riittäisi arkkitehtuurista kiinnostuneita kävijöitä ympäri maailman.

Aikoinaan, australialais-taiwanilainen arkkitehtituttavani oli aivan haltioissaan kuultuaan asuvani Seinäjoella – opintojensa ansiosta hän tiesi kaupunkimme, vaikka ei ollut koskaan käynytkään Suomessa.

Markkinointi tälle kohderyhmälle on helppo järjestää. Infra on olemassa lentokenttää myöden. Charter-koneiden tulisi tuoda maahan rahaa, kun nykyisellään sitä viedään niillä pois maakunnasta.

Alueellamme on kyllä muitakin kohteita, vaikkapa Ilmajoen, Kauhavan ja Lapuan alajokimaisemat. Lintubongaus omalta hotelliparvekkeelta olisi elämys, etenkin tulva-aikana.

Herkän luonnon vuoksi liikennöinti tapahtuisi jokivarsia seurailevalla, pohjalaisittain, maailman pisimmällä köysiradalla...

Ongelmana on alueemme matkailualan yritysten koko. Järjestäytymällä, yhteistyöllä ja erikoistumalla saattaisi joku ajatuksistani toteutuakin.

JK. Ammattikoululle löytyisi parempikin tontti, kuin keskustan julkisivupaikka.

Mitä tahansa rakennussuunnitelmia Aalto-keskuksen tuntumassa tehdään, on huomioitava alueen arkkitehtoninen sopivuus. Mitä komeampi, sen parempi.

Kai Kaistila

Seinäjoki

    Jaa artikkeli