Yleisöltä

Miljoonia euroja uppoaa jatkossakin E-P:n teihin

Jaa artikkeli

Lukiessani piiri-insinööri Östergårdin toimenkuvaa entisen Vaasan läänin alueella, huomaan, että töitä riittää. Maastollisesti vaikeammaksi on jäänyt Jalasjärven ohitus, kun Valtatie 3:n tiesuunnitelman rakentaminen käynnistyy.

Sanoisin, että siellä pohjoisen tiesuunta on raskaimmin kuormitettu eli Seinäjoen–Kauhavan-väli. Tietenkin rantatie eli Valtatie 8 vaikuttaa asiaan.

Jalasjärvellä on ruvettu vain vanhoja kyläteitä korjailemaan ja kärsitty kevään tulvista, jotka maaston takia ovat riesana.

Tulvavesien vaivaama ja isojen teiden alue on huono rakennuskohde. Sen huomioi myös piiri-insinööri. Ja vielä kun on monen ison tien risteysalue. Ovathan sitä varmaan monet suunnitelleet.

Nyt pitäisi vihdoin hakea kovempia maita eikä ajatellakaan mistään tunneleita, tiehen kun maata on Pohjanmaalla ja Jalasjärvellä kylliksi.

Hyvää haetaan, tietunnelia ja ohituskaistoja, että se Seinäjoen päätieratkaisu olisi kantavalla pohjalla Jalasjärven kirkonkylän ohitustienä. Sille tielle pitäisi väylä löytyä urheilupuiston takaa Kiuaskallion maastosta. Uusi tie yhtyisi liikenneympyrällä etelään menevään Kolmostiehen komean tuulimyllyn luona. Näin päästään ilman tunnelia ohikulkutietä etelään ja pohjoiseen.

Sauli Autio

entinen tienrakentaja

Kauhava

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje