Yleisöltä

Millainen Nato-maa Suomesta tulee?

Jaa artikkeli

Eduskunnan historiallinen päätös hakea Naton jäsenyyttä vahvistaa Suomen turvallisuutta ja ankkuroi meidät tiukasti länteen.

Nyt kun pääsemme vihdoin eteenpäin tästä eipäs-juupas-väännöstä, voimme alkaa maalailla sitä, millainen Nato-maa Suomesta tulee. Nato ei ole minun silmissäni arvoyhteisö, vaan puhtaasti meidän ja muun Euroopan turvallisuutta maksimoiva ratkaisu.

Rauhan, demokratian ja ihmisoikeuksien edistämisen on oltava Nato-Suomen ulkopolitiikan ytimessä. Meidän ei pidä kääntää katsetta pois, kun toinen Nato-maa polkee vähemmistöjen ihmisarvoa, kaventaa naisten oikeuksia tai murentaa oikeusvaltiota. Päinvastoin, nyt meillä on uusi väylä edistää näitä arvoja. Suomen tulee jatkossakin kieltäytyä ottamasta maaperälleen ydinaseita ja edistää pitkäjänteisesti globaalia aseistariisuntaa.

Jotta me voisimme edistää rauhaa, demokratiaa ja ihmisoikeuksia parhaalla mahdollisella tavalla muualla maailmassa, on meidän myös turvattava niiden toteutuminen täällä.

Minä uskon ja luotan siihen, että Natoon hakemalla me teemme juuri niin.

Kun ulkoministeri Pekka Haavisto allekirjoitti Suomen Nato-hakemuksen tiistai-iltana, en kilistellyt laseja, mutta tämän jälkeen kyllä nukun yöni paremmin.

Jami Haavisto

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton puheenjohtaja

Seinäjoki

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje