Yleisöltä

Millaiset ajatukset ovat liikkuneet?

Millaiset ajatukset ovat liikkuneet? Tätä voidaan vain kuvitella, mutta se mitä hän nyt on toteuttanut Ukrainassa, on liikkunut Vladimir Purtinin päässä todennäköisesti myös hänen vieraillessaan Suomessa. Hän ehti käydä Suomessa useita kertoja Venäjän presidenttinä.

Hän ehti nähdä myös maamme kauneuden ja sen rauhallisuuden ihmisten asuinpaikkana. Suomi oli ollut vähän yli 70 vuotta enemmän vapaa Venäjän vallasta, mitä oli Ukraina, ennen Venäjän hyökkäystä maahan.

Oliko myös Suomi yksi kohde Putinin ajatuksissa?

Kuvitteliko hän mahdollista maamme valloitusta ja esimerkiksi Kultarantaa vielä omaksi kesäasunnokseen? Niin suuret ovat olleet hänen ajatuksensa ”suuresta ja mahtavasta Neuvostoliitosta”, että ei ole mahdottomuus, vaikka Suomikin olisi ollut niissä mukana.

Monenlaisia ajatuksia on varmasti hänen päässään liikkunut hänen Suomen matkoillaan. Onneksi hän ei niitä tänne suunnannut, mitä hän toteutti Ukrainassa. Kirjoittiko Putin oman eroanomuksensa samalla, kun hän antoi joukoilleen käskyn aloittaa sota Ukrainassa?

Se on paljon mahdollista, että hän niin teki, sillä venäläinen sotaväki ja kalusto ei ollut enää siinä ”terässä”, mitä hän siltä uskoi.

Joukkojen seisottaminen kuukausikaupalla Ukrainan rajan takana metsässä ei ole ennenkään parantanut joukkojen sotataitoja.

Kevät on Ukrainassakin jo pitkällä ja ennätyslumet ovat sielläkin jo haihtuneet pustan auringon hehkuessa taivaalla. Saadaanko siellä viljat maahan kasvamaan ja tuottamaan sitä kuuluisaa ”mustan mullan satoa”? Se on vielä arvoitus, samoin kuin Putinin joukkojen viipyminen maassa.

Rauno Jokiniemi

merikapteeni

Noormarkku

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje