Yleisöltä

Minne menet Seinäjoen seurakunta?

Suurin osa seurakuntamme jäsenistä ei tiedä, että pieni ryhmä suunnittelee kesäkuulle sateenkaarimessua Lakeuden Ristiin.

Katajalaakson miespiiriläiset saivat asiasta vihiä ja se suorastaan järkytti meitä, emmekä meinanneet uskoa sitä todeksi. Ovathan tähänkin saakka sunnuntaiset messut olleet kaikille niin heteroille kuin homoille täysin avoimia – ketään ei ole suljettu pois.

Tutkimme tuon suunnitelman taustoja ja olimme yhteydessä kirkkoherraan. Hän myönsi asian olevan suunnitteilla työryhmän kera, mutta hän ei suostunut suunnitelman peruuttamiseen.

Nyt sitten kysymmekin aivan julkisesti vastauksia seurakunnan johdolta, miksi näin isoa asiaa ei ole tuotu kirkkoneuvoston valmisteltavaksi ja sieltä sitten kirkkovaltuuston päätettäväksi? Ja oliko kysytty uuden piispamme ja tuomiokapitulin kantaa? Olemme luottaneet siihen, että srk:n päätöksenteon tulee olla kaikissa tapauksissa mahdollisimman avointa ja läpinäkyvää – nyt ei ole näin toimittu. Onhan kyseessä merkittävä teologinen kysymys, se on suorastaan vedenjakaja.

Nöyrrymmekö edelleen Raamatun sanan alle vai luisummeko ohi ilmoitetun sanan yhä liberaalimpaan suuntaan?

Markku Muurimäki

Katajalaakson veljien nimissä

Seinäjoki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje