Yleisöltä

Miten ja milloin päättyy vaikeavammaisten eriarvoistaminen?

Olen kirjoittajien kanssa täysin samaa mieltä vaikeavammaisten kohtelusta (I-P, 6.3.).

Kuljetuspalvelut nykyisellään eivät sitten suju, ei millään. Ovat harjoitelleet 1.9.2021 alkaen ja edelleen. En tiedä kuinka yksinkertaisista asioista saadaan niin monimutkaisia.

Välillä oli seesteinen aika, kun sain vakiotaksioikeuden parin kuukauden verran. Siitäkin jouduin maksamaan ensin itse invataksin kuljettajalle ja veloittamaan summat sitten kaupungilta. Kertyihän siinä laskutettavaa sievoinen summa. En tiedä, oliko se edes laillista käytäntöä. Asiantuntijoiden mielestä ei.

Edelleekin joudun käyttämään normaalihintaista invataksia. En vain pysty istumaan autossa auton kierrellessä kaupungilla ennen minun kotiin viemistäni.

Minusta on äärettömän hyvä asia, että kissa on nostettu pöydälle. Asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä. Eikä vieläkään tarpeeksi ole käsitelty.

Tiedän, että palautetta ovat kaupungin päättävät virkamiehet saaneet kuljetuspalveluiden huonosta osaamisesta. Mitään ei käytännössä ole tapahtunut. Samat virheet toistuvat jatkuvasti.

Tuttu ja turvallinen vakiotaksipalvelu on otettu käytöstä pois. Miksi? Olen huomauttanut itsekin osasta kuljettajien asiattomasta käytöksestä.

Olemme arvostuksessa vain toisen luokan kansalaisia. Meitä voi kuljettaa ja kohdella miten vain. Kokemusta itselläni on 8 vuoden ajalta.

Osaamme ja ymmärrämme, vaan aina emme jaksa taistella pohjatuulta vastaan. Pelko leimatuksi tulemisesta.

On niin monta muutakin asiaa, jotka tulisi ottaa esille tässä samassa paketissa.

On korkea aika jo päivittää vaikeavammaisten asiat Seinäjoen kaupungissa päiväjärjestykseen. Hiljaista on ollut.

Olen selkäydinvammainen, joudun liikkumaan pyörätuolilla. Vammauduin vuonna 2015 tammikuussa lääkäreiden hoitovirheen tuloksena.

Tiedän mistä puhun.

Tuula Kokko

Seinäjoki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje