Yleisöltä

Moottoritien vaarallinen painauma kuntoon

Joulunajan päättyminen näkyy myös Vaasan liikenteessä. Ajoneuvoja piisaa tasaiseen tahtiin keskustassa ja valtateillä. Määrä korostuu luonnollisesti aamu- ja iltapäiväruuhkien aikaan.

Yksi kaupungin eniten käytetyistä tieosuuksista myös sisäisessä liikenteessä on kolmostie. Vaasasta Mustasaaren Helsingbyhyn vievä moottoritien väli palvelee päivittäisessä käytössä tielinjana hyvin. Viimeisimpänä asiaan liittyen on lyöty lukkoon suunnitelma nelikaistaisen osuuden jatkamisesta Laihialle asti. Se tulee toteutuessa edistämään liikkumista koko yhteysvälillä Vaasa–Helsinki ja hyvä niin.

Katse tulee pitää kuitenkin myös tiiviisti nykyisen moottoritieosuuden ylläpidossa. Tiehen on muodostunut paha painauma Vanhan Vaasan kanaalin ylityspaikan kohdalle. Tämä aiheuttaa ajajille päivittäistä päänvaivaa.

Kun vauhti on kova ja jouset pärähtävät pohjaan loivassa mutkassa, muodostuu orastavia vaaratilanteita kuin liukuhihnalta. Voi vain kuvitella millaisia vaikeuksia paikka muodostaa esimerkiksi raskaammalle liikenteelle, kuten rekoille ja busseille.

Sekä henkilöliikenteen että muun logistiikan kannalta moottoritien Liisanlehdon kohta pitää saada turvalliseksi mahdollisimman ripeästi. Tie on Vaasan ykkösväyliä. Kunnon tulee olla sen mukainen.

Hermanni Sankelo (kok.)

varavaltuutettu

Vaasa

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje