Yleisöltä

Mukavaa kun tulitta

Jaa artikkeli

Näitä sanoja käytti nuorisotyöntekijä Matti Latomäki todetessaan, miten ihanaa olisi kuulla Jumalan sanovan noin ihmiselle, joka siirtyy ajasta ikuisuuteen. Jäin miettimään, ettei noita sanoja sanota koskaan liiaksi, kun joku tulee meitä tapaamaan joko kutsuttuna tai vain piipahtamaan.

Latomäki piti puheen Kauhavalla, vanhan hautausmaan seuroissa. Hänen mukaansa seurakunta saa eniten palautetta hautausmaasta, ja siitä, että kansalaisen mielestä siellä on jotain pielessä. Ollaan herkässä paikassa ja ihmisten sydämissä herkällä alueella, hautausmaalla. Paikka on tunteiden tunnustelutila: kaikki muistot, kauniit ja ne kauheimmatkin, jotka ovat liittyneet edesmenneen elämään.

Hautausmaalla kuulin myös kommentin, jota en olisi halunnut kuulla. ”Katso, sen ja sen anoppi, ja hauta hoitamatta.” Mitä me olemme toistemme elämäntilanteita arvostelemaan. Voihan olla, että lämmöllä muistetaan, vaikka hauta ei olisikaan top kymmenessä kukkien suhteen.

Kuoleman jälkeen olemme usein voimattomia, kun emme voi selvittää asioita edesmenneen kanssa. Rovasti Seppo Ruotsala lohduttaa sanomalla, että voimme luottaa Jumalan armoon ja Jeesuksen anteeksiantamukseen. Näin silloinkin, kun seurakunnan työntekijöiden eteen tulee tilanteita, joissa sanoja ei löydy. Kun vanhemmat saattavat lastaan hautaan, ja elämän epäoikeudenmukaisuus lyö omaisten elämän surua täyteen.

Lähdin hautausmaakierrokselle, jonka aikana esiin tulleet asiat avasivat silmiä monelta kantilta. Oli hienoa, että joukossamme ovat eläkkeellä olevat rovasti Seppo Ruotsala ja koulutoimenjohtaja Antti Saarinen, jotka ovat perehtyneet historiaan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Illan seurapuhujien puheet kolahtivat tunteisiin todella kovaa. Liekö syynä kaunis kesäilta keskellä elokuuta vai seitsemän päivän työviikko sekä vapaa-aika mustikkametsässä, mutta yhtäkkiä henkinen tankkaus kahdesta puheesta toi sielullista voimaa sydämeen ja kyyneliä silmiin. Siksi sanonkin sinulle: kun jotakin järjestetään, lähde liikkeelle ja keskity asiaan avoimin sydämin. Tarjolla voi olla melkoinen annos lohtua sydämeen ja voimia arkeen. Koe itsesi tervetulleeksi. Kuulet ehkä myös sanat: Mukavaa, kun tulit. Maritta Keltikangas Kauhava

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje