Yleisöltä

Näytä Wärtsilä

Jaa artikkeli

Olen jo aikaisemminkin kirjoittanut, että tuulisähköä tulee sään eikä tarpeen mukaan, joten tuulisähkön lisääntyessä tarvitaan lisää myös varavoimaa.

Siis nyt kalliin sähkön ja puuttuvan kapasiteetin takia Wärtsilän tulisi näyttää esimerkkiä päättäjille monipolttoainemoottorilla tuotetusta varavoimasta.

Tiedän, että moottorien tuotekehityksessä ja koeajossa tuotettu ylimääräinen sähkö syötetään verkkoon, mutta tuotanto ei ole tasaista eikä vastaa varavoimaa.

Koska nyt moottorien tuotannon kapasiteetti ei ole täydessä käytössä, Wärtsilä voisi tehdä moottoreita omaan käyttöön sähkön tuottamiseksi verkkoon. Lisäksi moottorit voi tarvittaessa myydä hyvin lyhyellä toimitusajalla asiakkaalle ja tehdä uudet tilalle.

Jos ei haluta tehdä moottoreita itselle, voisiko asiakkaan toimitusajan siirtämiä valmiita moottoreita lainata tai vuorata sähkön tuottamiseksi verkkoon. Mikäli sähkön siirtokapasiteetti ei riitä, matka lisäämiseksi on lyhyt.

Näytä Wärtsilä Suomen päättäjille, että varavoimaa voidaan tuottaa monipolttoainemoottoreilla kannattavasti joustavammin ja puhtaammin kuin hiilivoimaloilla.

Tapio Ylikoski

eläkeläinen

Vaasa

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje