Yleisöltä

On aika sopia

Jaa artikkeli

Olemme seuranneet Kauhavan kaupungin virkamiehen käyttäytymistä koskevaa lehtikirjoittelua ja ihmetelleet, miten sananvapautta on käytetty varsin kyseenalaisella tavalla. Sananvapauteen olennaisesti kuuluva sanankäytön vastuu näyttää mielipidekirjoituksia kynäilleiltä unohtuneen.

Kaiken kaikkiaan kohteena olleeseen henkilöön suunnatut syytökset ovat synnyttäneet kohun, joka on saanut käsittämättömät mittasuhteet.

Mielipidekirjoitukset ovat sisältäneet väitteitä, joiden perusteluiden todellisuuspohja on jäänyt lukijalta täysin piiloon. Onko kyseessä kavala poliittinen suunnitelma?

Rienaavat kirjoitukset ovat loukanneet myös lukijan oikeudentajua. Kritisoida toki saa, mutta tapa jolla niin tekee, onkin jo toinen asia. Onko kysymys metoo-liikkeen nimissä alkuun pantu poliittinen ajojahti? Eikö neljä vuotta sitten todettu tapaus jo aikanaan sovittu ja asia käsitelty loppuun? Tarkoitushakuisesti se on kaivettu uudelleen esiin ja sille jatkona nostettu julkisuuteen tuore ”vuorovaikutustilanne”.

Onko kysymyksessä joukkoliikehdintä? Onko totta, että on kerätty nimilistojakin ja painostettu paikkakuntalaisia antamaan siihen nimensä? Vastenmielistä.

Miten rehtiydestään kuulut eteläpohjalaiset ovat tällaiseen alentuneet? Toisen käden tietoihin perustuvien väitteiden levittäminen voi olla kunnianloukkaus, jos väitteen todenperäisyyttä ei ole riittävästi varmistettu.

Paikallislehden mielipidepalstoilla käsitellään jo valtuutettujenkin kesken perätöntä juorua. Nyt kiistelevät kokoomuksen valtuutetut keskenään siitä, kuka sanoi, mitä sanoi, milloin sanoi.

Eikö olisi syytä jo lopettaa ja sopia? Eikö diplomatia ole aina sotaa inhimillisempi ja sivistyneempi keino? Kaupunginhallituksen antamat ”tiukat ohjeistukset” kuulostavat kateederilta annetuilta primitiivisiltä neuvoilta, joiden rikkomisesta poliitikot nyt vaativat virkamiehen eroa.

Eikö olisi jo aika antaa kaupunginjohtajalle työrauha ja käsitellä mahdolliset konfliktit aikanaan ja muodollisesti oikein? Nyt lehdissä käyty härkätaistelu ei ole kohottanut naistenkaan kunniaa, saati kaupunkimme mainetta.

Irma ja Olli Nieminen

Kauhava

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje