Yleisöltä

Paisunnat alkoi!

Jaa artikkeli

E-P:n aluevaltuusto on ottamassa heti alkuunsa itseensä keskittyvän suunnan. Samalla väheksytään demokratian kulmakiveä, vaaleja. Juuri vaalit käytiin, ja nyt eivät valtuutetut osaa edes äänestäjiltä saatua mandaattia pitää!

Hallitukseen ja lautakuntiin esitetään otettavaksi henkilökunnan edustajat. Henkilökuntaan kuuluvilla oli äänioikeus tässä tai muussa vaalipiirissä aivan kuten kaikilla. Lukuisia sote-alan nykyisiä tai eläköityneitä ehdokkaita tuli valituksi. Valittiinpa talon sisältäkin lukuisa joukko, ja heitä on päätynyt ihan hallitukseen asti. Hyvä näin. Mikään ei viittaa siihen, etteikö työntekijöistä jatkossakin tule valituksi aluevaltuustoon osaavaa väkeä. Heidän äänensä kuuluu.

Kysyn, missä kaupungissa on hallituksessa tai lautakunnissa henkilökunnan edustajia? Onko eduskunnan valiokunnissa työntekijöiden edustajia? Henkilöstöön kuuluvien tehtävä on toimia esittelijöinä, sihteerinä ja kuultavana asiantuntijoina.

Asiat julkishallinnossa valmistellaan avoimesti. Esityslistat, liitteet, pöytäkirjat, päättäjien yhteystiedot ovat niin kansalaisten kuin työntekijöidenkin saatavilla. Sieltä vaan seuraamaan ja pitämään yhteyttä päättäjiin! Ei se vaadi työntekijäedustusta toimielimissä.

10 000 työntekijällä on jatkossa yksi edustaja joka toimielimessä.

Kuka hän onkaan, valinta ei ole avoin ja kansanvaltainen. Se on joku järjestösuhmurointi.

Valittujen luottamushenkilöiden pitää ottaa huomioon päätöksiä tehdessä talousarvio, Suomen laki, järjestämisvelvoitteet, kansalaiset ja mitä kaikkea. Olisiko muka liikaa vaadittu, että he osaisivat huomioida henkilöstön? Se kun on tässä hyvinvointialueen toiminnassa se keskeisin voimavara.

Huonon ehdotuksen voi laittaa aina uudelleen valmisteluun.

Atro Anttila

Vimpeli

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje