Yleisöltä

Panostetaan terveyteen – suositaan kotimaista

Yhä useampi suomalainen kamppailee oman toimeentulonsa kanssa inflaation takia. Myös päivittäistavarakaupan kotimaisten raaka-aineiden hintoja ovat nostaneet useat eri tekijät, kuten Covid-19-pandemian ja siitä seuranneiden toimitus- ja kauppahäiriöiden vaikutukset. Kohta vuoden kestäneen Ukrainan-sodan vaikutukset ovat nostanut tuotanto- ja kuljetuskustannuksia.

Ruuan hintojen nousu on johtanut siihen, että suomalaiset ostavat yhä vähemmän vihanneksia, hedelmiä ja marjoja ja suosivat niiden sijaan puolivalmisteita ja pakastetuotteita. Samanaikaisesti suomalaiset ovat jo pitkään syöneet liian vähän kasviksia, hedelmiä ja marjoja verrattuna suosituksiin.

Meidän suomalaisten ostoskäyttäytymisemme muutoksella voi olla tuhoisia seurauksia pitkällä aikavälillä. Vihannesten, marjojen ja hedelmien vähentyminen ostoskoreissa ja erilaisten puolivalmisteiden ja pakasteiden lisääntyvä kulutus voivat pitkässä juoksussa johtaa terveysongelmiin.

Ostotottumukset ja kuluttajakäyttäytyminen eivät muutu yhdessä yössä. Siksi esimerkiksi kotimaisten vihannesten ja marjojen vähentyminen ostoskoreissa on huolestuttavaa ja olisi tärkeää suosia niitä, sekä oman terveytemme ja koko yhteiskunnan vuoksi.

Pohjalaiset tuottajat tarvitsevat meitä kuluttajia. Jos haluamme jatkossakin nauttia korkealaatuista, paikallisesti tuotettua ruokaa, meidän on tuettava niitä, jotka tuottavat sitä – myös haastavina aikoina. Siksi on myös tärkeää, että vaikeuksissa olevan maatalouden pitää saada tukea valtiolta tänä keväänä.

Mikko Ollikainen (r.)

kansanedustaja

Maalahti

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje