Yleisöltä

Peräänkuulutetaan kokonaisvastuuta

Jaa artikkeli

Entisenä Suomen hotelli- ja ravintolaliiton, HRY:n, nykyisin MARA, varapuheenjohtajana minun täytyy tuoda mielipiteen julki. Miten demokraattisesti valittu hallitus kerta toisensa jälkeen voi rajoittaa laillisia toimialoja korvaamatta täysin niitä, jotka päätöksestä joutuvat koville. Tämä muistuttaa jo anarkiaa. Ja näin samalla, kun suojellaan heitä, jotka kieltäytyvät rokotuttamasta itsensä.

Hallitus panee pienet ruokaravintolat ahtaalle, määräyksellä, että nämä on suljettava klo 18.00. Samalla hallitus antaa elintarvikejättiläisten jatkaa salaattien, lämpimien kotiruokien, erilaisten valmisruokien ja alkoholijuomien myynnin iltamyöhään saakka. Valtion omasta monopolista, Alkosta, puhumattakaan. Alko hoitaa vahvempien alkoholijuomien myynnin niin sala- kuin kotikäyttöön. Rajoituksitta. Rokottamattomille.

Jos koronapassia vaadittaisiin, ihmiset saisivat valita pysyvätkö kotona vai menevätkö ulos. Alkoholijuomien myynnin rajoittaminen kuukauden ajaksi auttaisi varmaan, mutta silloin hallitus astuisi suurten monopolien varpaille, sekä samalla myös oman rahasammon, Alkon, varpaille, ja tämä tulisi valtiolle kalliiksi.

On näköjään helpompi osoittaa aktiivisuuttaan rankaisemalla pienten ravintoloiden ravintoloitsijoita ja kulttuurinharjoittajia, joiden hengissä pysymisen kolmas kamppailuvuosi alkaa.

Samalla hallitus toimillaan ohjaa ravintola-asiakkaat elintarvikejättiläisten jonoihin yskimään toistensa niskaan. Tämän takia pienten ravintoloiden yrittäjät joutuvat lomauttamaan arvokkaan henkilökuntansa. Tämän henkilökunnan näkee nyt elintarvikejättiläisten ja Alkon liikkeiden myyjinä. Sinne jäävät etevät työntekijämme. Työpaikoille, joista hallitus toiminnallaan on tehnyt ”varmoja”, lomautuksettomia työpaikkoja.

On väärin, että ravintolatyöntekijät ja muut vastaavan kohtalon kokeneet joutuvat vuosi toisensa jälkeen elämään pienellä työttömyysavustuksella koska maan hallitus sulkee heidän työpaikkansa. Myös työntekijöille tulee maksaa täyttä palkkakorvausta ajalta, jolloin työpaikka on hallituksen määräyksestä suljettu.

Lars Gästgivars

yrittäjäneuvos

Mustasaari

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje