Yleisöltä

Pienillä työpaikoilla kaikki edellytykset sopia paikallisesti

Pienissä yrityksissä työnantajan ja työntekijöiden väliset suhteet ovat hyvällä tasolla, vahvistaa työ- ja elinkeinoministeriön Työolobarometri vuodesta toiseen.

Mitä pienempi yritys, sitä paremmin luottamuksellisuus, avoimuus ja tasapuolinen kohtelu toteutuvat. Työolobarometrissä asiaa on kysytty työntekijöiltä itseltään. Vastaajina ovat yksityisen sektorin palkansaajat. Tulokset voidaan yleistää koskemaan kaikkia palkansaajia.

Työolobarometrin mukaan työpaikoilla pystytään käsittelemään ristiriitoja sitä paremmin, mitä pienemmästä yrityksestä on kyse. Pienillä työpaikoilla työntekijöillä on barometrin mukaan myös eniten vaikutusmahdollisuuksia omaan työhönsä. Ei ole syytä epäillä, etteikö pienillä työpaikoilla pystyttäisi ratkomaan myös työehdoista sopimista.

Paikallisen sopimisen sanotaan edellyttävän luottamusta. Usein ammattiyhdistysliikkeen edustajilta on kuultu väite, että työnantajan ja työntekijöiden väliltä puuttuu luottamusta, eikä paikallista sopimista siksi voida laajentaa. Työolobarometri osoittaa kuitenkin jälleen toista. Työolobarometrin tietojen valossa onkin ristiriitaista, että juuri niiden työpaikkojen sopimismahdollisuuksia rajoitetaan lainsäädännöllä, missä olisi parhaat edellytykset paikalliselle sopimiselle.

Suomi tarvitsee työtä ja työpaikkoja. Uudet työpaikat syntyvät pääosin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Työmarkkinoiden jäykkyydet kuitenkin jarruttavat työpaikkojen syntyä ja kasvua. Siksi työpaikkasopimista on jo korkea aika edistää myös lainsäädännöllä. Päättäjien on aika nostaa tässä rimaa. Pienissä yrityksissä edellytykset ovat kunnossa. Luottamuksen tai tiedonkulun puutteesta paikallisen sopimisen edistäminen ei jää kiinni.

Albert Mäkelä

asiantuntija, OTM

Suomen Yrittäjät

Jussi-Pekka Kurikka

toimitusjohtajan sijainen

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje