Yleisöltä

Poliitikkojen aiheuttama taantuma

Ilkka-Pohjalaisen pääkirjoituksessa 7.3. kerrottiin, että valtiovarainministeriön budjettipäällikkö oli esitellyt keinoja, joilla voitaisiin vahvistaa julkista taloutta.

Suomi on ajettu taantumaan osaamattomien kansanedustajien ja kykenemättömien virkamiesten voimin. Kansantalouden alasajo voitiin toteuttaa uskottelemalla kansalle, että yleisen hintojen nousun aiheutti energiakriisi, joka johtui Venäjän käynnistämästä sodasta Ukrainassa.

Polttoaineiden hinnat nousivat voimakkaasti ja se vaikutti kaikkeen toimintaan. Taantumaa lähdettiin vahvistamaan lakkoilemalla. Aina lakkoihin valmis AKT pysäytti hetkeksi vientivetoisen kaupan kustannuksista piittaamatta. Tähän eivät poliitikkomme tietenkään uskaltaneet puuttua. Hoitajien työkiista oli eri asia ja heitä varten osattiin säätää pakkolaki.

Mielestäni on outoa, että noin 2 000 ahtaajaa voi mielihaluissaan pistää Suomen teollisuuden polvilleen ilman kovia sanktioita? Miksi kyseistä pientä joukkoa ei voida korvata varahenkilöillä?

Suomalaiset on laitettu vihreän siirtymän maksajiksi. Uusiutuvan ja halvan turpeen käyttö lämmitysvoimalaitoksissa on pääosin kielletty. Maataloutta sekä kotimaista elintarviketuotantoa ei haluta tukea? Ilmeisesti olisi halvempaa ja ympäristöystävällisempää tuoda elintarvikkeet muualta?

Koska Venäjältä ei enää osteta maakaasua eikä öljyä, nettoaa Norja omassa vihreässä siirtymässään huimasti. Heillä ei ole taantumaa.

Oma ehdotukseni taantuman taittamiseen on seuraava:

• Valtion palveluksessa on noin 80 000 henkilöä. Siitä määrästä Valtiovarainministeriössä on noin 13 000 henkilöä. Koska tehtävien hoito ei tuota tulosta, pidätetään heidän palkoistaan seuraavat puoli vuotta 2 000 €/kk. Säästöä kertyy ensimmäinen miljardi.

• Kansanedustajat sitoutuvat säästötalkoisiin siten, että heidän palkkionsa puolitetaan seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Samalla selviää, ketkä ovat oikeasti sitoutuneet työhönsä ja toimivat äänestäjilleen antamiensa lupausten mukaan. Säästöä kertyy 40 m€.

• Puoluetukia ei makseta, joten siitä säästöä myös 40 m€.

• Erilaisten verovapaiden säätiöiden aika on ohi. Verotuloja joka vuosi 1 miljardi.

• Ulkomaalaisten yritysten verot peritään Suomessa. Vähintään 1 miljardi vuodessa.

• Kehitysmaille ei myönnetä avustuksia seuraavan vaalikauden aikana. Säästö 1 miljardi.

• Valtionyhtiöiden johdon tulospalkkiot poistetaan ja palkat johdolle enintään 5 000 €/kk. Säästöä joka vuosi 1 5m€.

• Nettomaksajan roolista EU:lle luovutaan. Kärsitään kreikkalaisten tavoin hetkellinen häpeä. Säästöä 1,5 miljardia vuodessa.

• Maamiinat palautetaan itärajalle ja vanhat pystykorvat puhdistetaan. Kaikkiin Naton rauhanturvaamisiin ei tarvitse päätä pahkaa osallistua. Säästöä joka vaalikaudella 0,5 miljardia.

Ohessa noin 6 miljardin elvytyspaketti tälle vuodelle. Kansalaisten kurjuutta ei enää lisätä vaan nyt seurataan päättäjien omistautumista asialle.

Esa Hytti

Lapua

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje