Yleisöltä

Politiikan pyörteistä

Vauhti politiikassa on kovassa nousukiidossa. Joka päivä se vain kiihtyy entisestään, niin sisäpolitiikassa kuin ulkopolitiikassakin. Avoimet kysymykset eivät kesken lopu. Vaalit lähestyvät ja paalumainoksia on kohta joka tolpassa.

Sisäpolitiikassa puolueiden väliset kannatukset jäävät virhemarginaalien sisälle. Seuraavaa päämisteriä haetaan kuin kadonnutta koiraa.

Nuorison kerrotaan menevän innolla äänestämään. Kovaa äänestys intoa povataan muutenkin. Nuorison ääniä saattaa sataa SDP:n laariin. Sanna Marin on kullanarvoine ääniharava SDP: lle. Kun tähän asti puolueella on kaikki mennyt hyvin, kunnes Marinin suusta Ukrainassa pääsi yllättävän harkitsemattomia sanoja, kohtalokkaassa ajassa ja paikassa.

Kokoomus johtaa kieli keskellä suuta. Nyt pitää katsoa, mitä suustaan päästää. Kaikki on kiikun kaakun. Kokoomus säilyttänee johtopaikkansa loppuun saakka.

Perussuomalaistenkin asema on kohtalainen. Halla-Ahon agenda on stilisoitunut.

Yksittäiset kansanedustajaehdokkaat ovat aloittaneet vaalityönsä. Nykyisiä toimittajia ja sotilasasiantuntijoita on mukana. Eräs näyttelijäkin on kilvassa ehdokaslistoilla.

Keskustalla on edessään joko lopullinen häviäminen tai nousu parempaan asemaan. Tämä ei ole keskustalle mikään leikin asia, kun Mika Lintilän kaulalla lanka kiristyy. Pyöriikö tämä asia liikaakin median helmoissa? Muutkin puolueet saattavat olla tätä keittoa hämmentämässä. Kaikki kivet käännetään, kun keskustan Katri Kulmuninkin asioihin vielä palataan.

Politiikka on kivikovaa peliä. Ulkopolitiikassakin miehet vain ehtivät juuri ja juuri paitaa vaihtaa. Kova vauhti on presidentti Niinistölläkin Amerikassa.

Kiirusta on pitänyt kotimaassakin, kun kärkimiehet ottivat vastaan Unkarin delegaation. Uskotaan, että pöydät olivat katettu ”komiaksi”, kun unkarilaisia kestitettiin ja yritettiin viimeisen päälle olla neuvotteluissa kohteliaita. Valoisammalta nyt näyttää ratifiointi, vaikka ei vielä mitään aikoja ilmoitettukaan. Sen voi luvata, etteivät tässä menossa pyörteet kesken lähiaikoina lopu.

Katriina Risku-Vartiainen

Vantaa

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje