Yleisöltä

Rakkaus evankeliumin totuuteen oltava perustana

Jaa artikkeli

Ne, jotka pitävät Jumalan sanaa ylimpänä auktoriteettinaan, eivät halua syrjäyttää tai muuksi muuttaa seurakunnalle kautta aikain kuuluneita Raamattuun perustuvia arvoja.

Tälle ajalle alkaa yhä enenevässä määrin olla ilmeistä monenlainen Jumalan sanasta luopuminen ja piittaamattomuus. Nyt horjuvat nekin, joitten virkansa puolesta olettaisi keskittyvän julistamaan evankeliumin ilosanomaa Jeesuksesta Kristuksesta syntien sovittajana ihmisten pelastumiseksi. Sen sijaan suostutellaan yhä avoimemmin syntiin. Vaikka uskon, että kilvoittelumme pyrkimyksenä onkin nimenomaan kuolla itsellemme ja synnille, että Kristuksen mielenlaatu pääsisi meissä kasvamaan ja tuottaisi hedelmää.

Seurakunnan toiminnassa tulee välttää kaikkea Raamatusta poikkeavaa toimintaa tai opetusta, jonka sana selkeästi osoittaa olevan Jumalalle kauhistus!

Onkin ehdottoman tärkeää, että vihkimiset ja siunaamiset saavat jatkua luonnollisten eli miehen ja naisen välisen liiton vahvistamisena avioliitoiksi. Jumalan sanasta ei nouse mitään hengellistä syytä samanarvoistaa, tasapuolistaa tai vihkiä muita liittoja avioliitoiksi, jota ne eivät ole. Jeesuksen sanat; ”Ettekö ole lukeneet, että Luoja jo alussa loi heidät mieheksi ja naiseksi. Sen tähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi”.

Eikä liioin Jumalan sanaa tulisi muuttaa tai tulkita sen mukaan, mitä kulloinkin yhteiskunnallinen keskustelu sisältää. Vaan sanan tulisi saada enemmän sijaa julistuksessa niin, ettei synnillinen meno johda tai muodostu kansakunnan turmioksi ja liian monien iankaikkiseksi kadotukseksi.

Muutoksen vaatiminen tuhansia vuosia vallinneeseen avioliittoinstituutioon on jo aiheuttanut sekaannusta ja kaaosta seurakunnissa. Edellä mainittu on tuonut lisähaasteita seurakunnalliseen elämään erityisesti 2000-luvulla, koska avioliitto käsitteeseen pyritään liittämään nyt selkeästi Jumalan sanan vastaisia ja paheksumia käytäntöjä.

Jumalan sanaa rakkaudellisempaa elämänohjetta ei löydy eikä sitä tulisi kyseenalaistaa. Evankeliumin ilosanoman ymmärtäminen johtaa aina Jumalan sanan viitoittaman tien kunnioittamiseen ja totena pitämiseen.

Monet aralla tunnolla Hänen sanansa edessä olevat eivät koskaan voi hyväksyä Jumalan sanan vastaisia käytäntöjä omaksi ja toistenkin turmioksi.

Tärkeää on ymmärtää, että Jumalan sana viitoittaa rakkauteenkin kehykset. Jumala ei siunaa mitään syntiä, ei vaikka löytyisikin pappi ja pappeja, jotka niin tekisivätkin.

Eikä Jumala toimi siten, miten eri kirkkokunnat päättävät, vaan Jumala toimii oman tahtonsa ja sanansa mukaan. Otetaan Jumalan sanan neuvoista ja varoituksista vaarin, niin meitä armahdetaan yksilöinä ja kansakuntana!

Matti Alestalo

Tapio Hietamäki

Antti Jouppila

Olavi Mäki

Pauli Mörsky

Jari Palmi

Paavo Pirttinen

Seinäjoki

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje