Yleisöltä

Rehellisyyden puolestapuhuja

Jaa artikkeli

Minut on kasvatettu jo pienestä pitäen puhumaan asioista rehellisesti ja avoimesti. Sitä haluan myös tässäkin kirjoituksessa korostaa. Mielestäni veronmaksajilla on täysi oikeus tietää totuus, mihin heidän verorahojaan käytetään. Olen nyt 2 vuoden ajan työssäni seurannut tätä sosiaaliturvan unelmamaana pidetyn valtion avokätistä toimintaa. Ja hallituksen käsittämätöntä jatkuvaa velan ottoa seuraavien sukupolvien maksettavaksi. Enää en voi olla vaiti.

Kohtaan työssäni paljon maahanmuuttajia. Lukutaidottomia perheenäitejä, jotka ovat tulleet Suomeen avioliiton kautta. Työttömiä, jotka kärsivät vaikeista psykosomaattisista oireista. Nuoria aikuisia, jotka tulevat tapaamisiin hienolla autollaan ja merkkivaatteissa, mutta eivät halua ottaa työtä vastaan. Naisia, jotka haluavat integroitua, mutta elävät kulttuurinsa takia miehensä kontrolloimina. Yksilöitä, jotka haluavat oppia, mutta heillä ei ole siihen edellytyksiä. Samaan aikaan mediassa kirjoitetaan ulkomaisen työvoiman ratkaisevan Suomen työvoimapulan. Miten?

Tapaan viikoittain asiakkaita, jotka eivät tiedä osoitettaan, puhelinnumeroaan, saati ikäänsä. Näistäkö ihmisistä tulee meidän työllisyyden pelastajia? Ikävä kyllä, totuus on toisenlainen. Siitä ei vaan saa puhua, koska muuten leimataan rasistiksi.

Mielestäni on eri asia olla rasisti kuin puhua asioista avoimesti niiden oikeilla nimillä. Ovatko edes päättäjät tietoisia, mihin yhteiskunta rahojaan laittaa?

KM 72

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje