Yleisöltä

RKP:lla valtavat poissaolot Vaasassa niin kaupunginvaltuustosta kuin kaupunginhallituksestakin

RKP:n Martin Norrgård oli poissa yli puolet (7/12) Vaasan kaupunginvaltuuston kokouksistavuoden 2021 kunnallisvaalien jälkeen. Norrgård erosi valtuustosta lokakuussa 2022.Toiseksi eniten poissa oli RKP:n Anna-Lena Ahlnäs, joka jätti väliin joka kolmannen kokouksen (5/14).

Kärkipoissaolijoita olivat perussuomalaisten kansanedustaja Jukka Mäkynen sekä Juha Rantala. Heillä neljä poissaoloa (poissaoloprosentti 28,5).

Vaasan poissaolijoiden kärkikymmenikköön kuuluivat myös SDP:n kansanedustajat Kim Berg ja Matias Mäkynen sekä SDP:n Sari Ala-Heikkilä. He olivat poissa kolmesta kokouksesta.

Kolmen poissaolijoiden joukkoon kuuluivat lisäksi RKP:n Anne Salovaara-Kero, perussuomalaisten Päivi Karppi ja kokoomuksen Tommi Mäki.

Kaksi poissaoloa oli kymmenellä valtuutetulla, joiden joukossa RKP:n kansanedustaja Joakim Strand. Kahdellatoista valtuutetulla oli yksi poissaolo.

Jokaiseen valtuuston kokoukseen osallistui 25 valtuutettua. Eniten kokouksissa olivat kokoomuslaiset: Marko Heinonen, Kai Luoma, Leena Tulimaa, Susanna Koski, Marianne Munkki, Anne-Marie Viinamäki ja Riitta Pääjärvi- Myllyaho.

Aktiivisia olivat RKP:sta Frans Villanen, Monica Siren-Aura, Ulla Granfors, Eva-Marie Strömsholm, Hans Frantz, Johan Ångerman sekä Mathias Skytte (nousi valtuustoon Martin Norrgårdin eron jälkeen).

SDP:sta Ida Jousmäki, Jorma Kivimäki, Arja Miettinen, Maria Tolppanen ja Per Hellman.

Perussuomalaisista Matti Vahtera, Lauri Karppi, Tero Koski ja Tero Sulkakoski.

Nollakerholaisiin kuuluivat vielä keskustan Pasi Keskinen ja kristillisdemokraattien Tomi Kaunismäki.

Kaupunginvaltuustoon kuuluu 55 jäsentä.

Vaasan kaupunginhallitus kokousti 39 kertaa kunnallisvaaleista vuoden 2022 loppuun mennessä. Hallituksessa on 11 jäsentä.

Eniten kokouksista olivat poissa RKP:n Martin Norrgård, Anne Salovaara-Kero ja Sari Somppi.

Martin Norrgård oli poissa 18 kokouksesta 33:sta. Hän jätti eroanomuksen Vaasan luottamustehtävistään vasta lokakuussa 2022, vaikka hän aloitti Uudenkaarlepyyn kaupunginjohtajana maaliskuussa 2022. Käytännössä Norrgård oli yhtä aikaa Uudenkaarlepyyn kaupunginjohtaja ja Vaasan kaupunginhallituksen jäsen puolen vuoden ajan. Tuona aikana hän ei osallistunut kaupunginhallituksen kokouksiin lainkaan, mutta ei myöskään jättänyt eroanomusta.

Lähes joka toisesta kokouksesta (17/39) oli poissa RKP:n Anne Salovaara-Kero. Hän erosi kaupunginvaltuustosta vuoden 2022 viimeisessä kokouksessa joulukuussa. Saman puolueen Sari Sompilla jäi väliin lähes viidennes (7/39) kokouksista.

Kolme poissaoloa oli RKP:n Hans Frantzilla, perussuomalaisten Anne Rintamäellä ja vihreiden Lotta Alhonnorolla. Ihmetystä herätti Hans Frantz, joka tuli joko myöhässä tai lähti ennen kokouksen loppua kuusi kertaa.

Lopuilla kaupunginhallituksen jäsenillä oli kaksi tai yksi poissaoloa. Hallituksen puheenjohtaja SDP:n Maria Tolppanen pääsee tilastoihin myöhästyttyään kerran vartin kokouksen alusta.

Valtuuston puheenjohtajalla, kansanedustaja Joakim Strandilla (r.) on puhe-ja läsnäolo-oikeus kaupunginhallituksen kokouksissa. Hän ei ollut paikalla 13 kokouksessa. Kuudesta kokouksesta hän oli poissa yli puolet kokousajasta ja viisi kertaa hän tuli myöhässä tai lähti ennen kokouksen loppua pois. Esimerkki kaupunginhallituksen kokouksesta 25.4.2022: Kokous alkaa klo 13.00, Strand saapuu 14.07 ja poistuu 15.10. Kokous loppuu 16.45. Strand oli paikalla kaikissa kaupunginhallituksen kokouksissa alusta loppuun saakka 16 kertaa (läsnäoloprosentti 40).

Olen laskenut poissaoloksi, jos edustaja on ollut poissa yli puolet kaupunginhallituksen ja/tai valtuuston kokousajasta.

Kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen poissaolotiedot olen kerännyt näiden kokousten pöytäkirjoista ajalta 9.8.2021 –30.12.2022.

Esa Nieminen

valt.maist.

Seinäjoki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje