Rokotettaville ilmainen pysäköinti

Kävin hakemassa kolmannen piikin Vaasan Kirkkopuistikon terveysasemalta. Kaikki meni hyvin, sillä satuin paikalle hyvään saumaan. Piti odottaa vain kymmenen minuuttia niin homma oli hoidettu.

Samalla kun piikkiä otin, niin kysyin sairaanhoitajalta, että onko mitään ongelmia noin yleisesti kun ihmiset tulevat piikille? Hän kertoi, että aika useat ovat jälkikäteen kertoneet että ovat saaneet pysäköintisakon kun on ollut niin hankala löytää sopivaa paikkaa, minne auton jättää.

Ihan varmaan en tietenkään voi sanoa, että asia pitäisi isommassa mittakaavassa paikkansa. Mutta kun ajattelee, että ihmiset tulevat ottamaan rokotetta nopealla aikataululla suuri joukko kerralla, niin kai tämä voi myös totta.

Kysymys kuuluu että eikö Vaasan kaupunki voisi ”rauhoittaa” lähialuetta pysäköintivapaaksi? Siinähän on esimerkiksi kaupungintalon takana tilaa ja samoin löytyy paikkoja myös vanhan poliisilaitoksen kulmilta.

Pitää muistaa, että ihmiset tulevat ottamaan piikin usein juuri omalla autolla. Ynnä, että piikin hakijoista ainakin näin ensi vaiheessa moni on eläkeläinen, joiden ”tilipussiin” pysäköintisakko on vähemmän tervetullut vieras.

Tietenkin olisi mukava, jos asia huomioitaisiin myös muiden rokotuspisteiden läheisyydessä. Olivat ne sitten missä paikkakunnalla tahansa.

Kari Ojanen

Vaasa

    Jaa artikkeli