Sää ja ilmasto eri asioita

Keskustelupalstoja ja mielipiteitä kun lukee, niin se puoli on aina niskanpäällä, jonka eduksi kulloinenkin sää on.

Kun aloittaa ilmastoväittelyn on huomioitava muutama seikka. Ensinnäkin maapallon vuotuinen keskilämpötila on se, mikä määrittelee onko ilmasto lämpenemässä vai ei. Tämä ei selviä ikkunasta ulos katsomalla tai säätiedotuksesta. Toisekseen lumen määrä ei korreloi ilmaston lämpötilan kanssa. Jo 20 vuotta sitten ennustettiin että sään ääriolosuhteet lisääntyvät meidän leveysasteilla ja Golf-virran mahdollinen heikentyminen jäähdyttää Suomen ilmastoa. Entinen perussuomalaisten puheenjohtajakaan ei kiistänyt ihmisen osuutta lämpenemiseen.

Ilmastotutkijoiden mukaan Suomessa lämpötila voi jäähtyä Lappia lukuun ottamatta muutoksen seurauksena. Sen sijaan Suomen yliampuvat toimet eivät aiheuta ilmaston kannalta mitään parannusta, pitäisi painostaa Aasiaa tekemään kaikkensa, että he vähentäisivät päästöjä nopeutetulla aikataululla.

Ilmastopakolaisuus on niin ikään turhaa pelottelua. Afrikassa ei ole mitään merkitystä jos lämpötila nousee 45 asteesta 45,5 asteeseen. Sen sijaan pohjoiset ja arktiset alueet, jossa muutos selvimmin näkyy, lämpenevät nopeimmin. Yhtään ainoata vaatimusta ei hallitus ole esittänyt Aasiaan, joka on suurin syyllinen maapallon päästöihin. Nyt olisi tekojen aika ja lopetetava marginaalisen Suomen kurittaminen ilmaston varjolla.

Ville Hämäläinen

perussuomalainen

Vaasa

    Jaa artikkeli