Yleisöltä

Sähköpulaan löytyy ratkaisuja

Ukrainan sodan sivuvaikutukset tulivat salamannopeasti rasittamaan myös Suomea!

Suhteet itänaapuriin ovat kutakuinkin poikki, eikä niitä presidenttimme lausunnon mukaan tulla lämmittämäänkään lähiaikoina, mikä sinänsä on erittäin vakava asia: Mielikuvissa Salpalinjan merkitys on vaarallisen selkeästi palautumassa toisen maailmansodan aikaan!

Meillä uusi sukupolvi on ryhtynyt ”pyörittämään remmiä” ja useimmat on opetettu uudenlaiseen elämänmuotoon, jossa metsävahdit, ilmastonjäähdytys, hiilen sidonta ja suomalaisten toimenpiteet maapallon pelastajina ovat päällimmäisinä esillä.

Yleisesti ottaen hinnat, erityisesti sähkön, ovat äkkiä nousemassa suorastaan pilviin ja lisäksi tulevana talvena sähkökatkokset ovat uhkaamassa!

Mitään saavutettua kehitystä ei tietenkään voida ennallistaa, siispä riidellään siitä, kuinka niukkuutta tullaan jakamaan ja ketä tasapuolisesti tuetaan tulevina aikoina.

”Vihreä siirtymä” ei sallisi turpeen hyötykäyttöä, vaikka soistamme, miljardiomaisuudestamme, on ollut tuotannossa vain vajaa prosentti; lisäksi metsiemme vuotuisesta kasvusta ei hakata puoliakaan!

Elintasoa, mukavuuksia, ei voida heikentää, ennallistaa, vaan sumeilematta otetaan lisää velkaa toimintojen ylläpitämiseksi!

Kuten tiedämme, teknologia yms., siis nykyelämä, ei tule toimeen ilman sähköä ja sen kulutus on jatkuvassa kasvussa. Sähkön puutetta ei voi haitoitta enää jakaa, omaa sähköntuotantoa on siis lisättävä.

Energia-alalle pelastus saattaisi löytyä esimerkiksi pienydinreaktoreista!

Tarvittaisiin yksimielistä, myönteistä suhtautumista ydinvoimaan, uutta lainsäädäntöä ja nopeutta päätöksiin!

Irtautuminen fossiilisista polttoaineista ja Venäjän energiasta (puu, öljy, kaasu), ovat tekijöitä, joita meidän uusiutuvat energiamuotomme eivät pysty korvaamaan, on otettava avuksi muut konstit; tuuli, aurinko, turve, metsähake ja mainitut pienreaktorit, joiden kehittelytyö on meillä jo meneillään.

Päättäjät ja poliitikot, jättäkää keskinäinen hasina ja puoluegallupit sivuun ja yksituumaisesti, nopeasti, keskittykää kotimaiseen tuotantoon ja erityisesti sähkövoiman lisäämiseen! Aina on todettu, että kun tuotetta on riittävästi, sen hintakin asettuu siedettävälle tasolle ja mikä tärkeintä, omien hankkeiden rahallinen hyöty tässäkin tapauksessa jää silloin suomalaisille!

Jorma Mäki-Jussila

Peräseinäjoki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Kommentoi

    Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje