Yleisöltä

Sedun tontti tulevaisuuden toisen asteen opiskelijoiden kampus?

Seinäjoella olisi juuri nyt mahdollisuus koota koko ikäluokka yhteen rakentamalla ns. Sedun tontille yhteinen koulurakennus sekä ammatilliselle koulutukselle ja lukiolle. Tämä kampus nostaisi laaja-alaisen sivistystoimen keskeiselle paikalle kaupungissa.

Hyviä esimerkkejä on mm. Kurikan kampus, missä opetustilojen, opettajien ja oppilashuollon synergia eduilla on saatu kustannussäästöjen lisäksi pedagogisesti kiinnostavia työpaikkoja ja innostuneita opiskelijoita.

Opiskelija palautteissa yhteisten oppilaitosten vetovoimaisuus perustuu pitkälti mahdollisuuteen valita kursseja sekä ammatilliselta että lukio puolelta.

Uutta lukio-rakennusta on kaavailtu Framin läheisyyteen, mikä vahvistaisi tietenkin yhteyttä ammattikorkeakoulun kanssa. Mielestäni tärkeämpää olisi kuitenkin saada hyvä ja toimiva oppilaitos peruskoulun päättäneille nuorille.

Tämä olisi mahdollista juuri nyt, kun suunnittelu lähtee ns. tyhjältä pöydältä.

Tällaisella vetovoimaisella yhteisellä tulevaisuuden investoinnilla Seinäjoki pitäisi itsensä sekä vetovoimaisena ja pitovoimaisena kaupunkina tulevaisuuden nuorten silmissä.

Tarja Tenkula

Seinäjoki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje