Yleisöltä

Seinäjoen kaupungin rahastuksesta

Vuosikymmeniä Seinäjoen kaupungin päättäjänä olleena olen todella huolestuneena seurannut tätä kaupungin nykyistä rakentajain rahastusta. Tämä rahastuksen linja ei saa jatkua.

Seinäjoen kaupungin asukasluku on jo vuosia kasvanut 500–800 asukasta vuosittain. Hyvä näin.

Mutta gaussin käyränkin mukaan tuolle kehitykselle tulee lähiaikoina tilastollinen alamääre.

Kasvu ei voi näillä kasvuarvoilla jatkua ainaisesti. Tosi on. Siitä kasvusta.

Tuo kasvun pohja rakennettiin jo seitsemän–kahdeksankymmentä-luvulla. Silloisten kaupungin päättäjiemme toimiin kasvun ja kehityksen pohja perustui; maltillinen veroäyri, alhaiset energiayhtiön tariffit, nopea omakoti-, rivi- ja kerrostalojen tonttien saatavuus.

Tontit voitiin varata jo alkutalven aikana. Tontit rakennettiin, päällystettiin, vedettiin vesi- ja viemärijohdot sekä katuvalot jo kevään ja alkukesän aikana.

Rakentajat pääsivät talojaan, asuntojaan rakentamaan jo heti alkukesästä. Uskon vahvasti ja tiedänkin, että edellämainituilla nopeilla toimenpiteillä on ollut suuri vaikutus kaupunkimme nykyiseenkin kasvuun ja kehitykseen.

Tänä aikana, jolloin inflaatio laukkaa, hinnat nousevat, toivon kuin sadattuhannet seinäjokelaiset asuntojen omistajat, Seinäjoen Energiayhtiön ottavan meidän kaupunkilaisten hätään ja huoleen osaa, alentamalla korotetut tariffit entiselle 10 sentin/Kwh tasolle.

Seppo Katila

talonomistaja

kotiseutuneuvos

Seinäjoki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje