Yleisöltä

Seinäjoki tarvitsee maakuntaa kasvaakseen

Jaa artikkeli

Maakuntavaalit ovat nyt ajankohtaiset ja meillä maakunnan pienillä kunnilla on tietenkin pelko siitä, että Seinäjoki imuroi nyt kaikki alueen palvelut itselleen ja meille muualla asuville matka palveluiden ääreen tulee pitkäksi ja liian hankalaksi. Jos näin kävisi, se tarkoittaisi pienten paikkakuntien entistä suurempaa väkikatoa lähemmäksi kaupunkia ja sitä kautta elinvoiman näivettymistä.

Kuitenkin on merkille pantavaa, että on juuri Seinäjoen etu, että koko maakunta voi hyvin ja elinvoimaisena.

Seinäjoen kasvu tulee pääosin maakunnasta, eikä vähiten siitä, että nuoret lähtevät maakunnan keskukseen opiskelemaan. Jos maakunnassa ei ole väkeä ja syntyvyyttä, Seinäjoenkin kasvu tyrehtyy.

Puheet siitä, että Seinäjoki jotenkin rahoittaisi maakunnan muita kuntia tai kunnat hyötyisivät Seinäjoesta, mutta ei itse saisi vastiketta, voidaan unohtaa. Meille kaikille on etua siitä, että Seinäjoki menestyy ja yhtä tärkeää on kaikille se, että jokainen alueen kunta menestyy.

Maakuntauudistuksen kannalta se tarkoittaa sitä, että palvelut pidetään hyvinä, kattavina ja riittävinä tasapuolisesti koko maakunnan alueella.

Maria Viita-aho-Tohni (kd.)

aluevaaliehdokas

Lappajärvi

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje