Yleisöltä

Suomen talous on tervehdytettävä

Suomen kansantaloudella ei ole mennyt hyvin vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen. Finanssikriisin lisäksi Suomi kohtasi eurokriisin, talouden rakennemuutoksen, koronakriisin ja nyt lopuksi energiakriisin. 2010-luvulla Suomen talous jäi kilpailijamaista jälkeen, mikä on näkynyt muun muassa velaksi elämisenä ja huonona reaalipalkkatasona.

Mistä saada kustannuskilpailukykyä, uusia korkea tuottavuuden työpaikkoja ja uusia innovatiivisia yrityksiä, niin palvelu- kuin myös jalostussektorille?

Ratkaisut eivät ole helppoja ja eivätkä mukavia. Suomessa on tehtävä rakenteellisia uudistuksia niin työmarkkinoilla kuin myös julkisella sektorilla.

Julkisen sektorin velkaantuminen on saatava pysäytettyä, koska 1 prosentin korko valtion lainoissa tarkoittaa noin 1,5 miljardin euron korkomenoja vuodelle 2023. Markkinakorot ovat kuitenkin koko vuoden aikana nousseet ja sen takia toteutuvat korkomenot vuodelle 2023 ovat budjetoitua suurempia.

Pahimmassa tapauksessa Suomi joutuisi maksamaan yli 3 miljardia euroa korkomenoja vuonna 2023.

Lopuksi todettakoon se, että tuleville sukupolville pitäisi jättää hyvän ympäristön lisäksi terve ja tehokas julkinen sektori ja kansantalous.

Jaakko Koskela

KTM

Pohjanmaan Kokoomusnuoret, taloudenhoitaja

Vaasa

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje