Yleisöltä

Suomi, itsenäinen valtio

Jaa artikkeli

Puolustusvaliokunta käsittelee sotilaallista maanpuolustusta, kokonaismaanpuolustuksen yhteensovittamista. Kysyisin Ilkka Kanervalta PUVM 3/2021 -päätöstä ja esitystä hallitukselle ja hallituksen tuomista eduskunnalle laiksi Tanskan, Suomen, Norjan, Ruotsin välillä puolustusmateriaalin yhteistyön tukemisesta tehdyn sopimuksen lailla kumoamisesta.

Mistä on kysymys?

Samanaikaisesti puolustusvaliokunta, hallitus, eduskunta tukevat eurooppalaisittain pohjoismaista sotilaallista yhteistyötä.

Puolustusvoimille on hankittu siviiliaikana rahallisesti kattavin hankinta. Menemättä yksityiskohtiin, kyseisessä hankinnassa oli kovin teatraalista päätöksenteko, Kuunnellessaan ja lukien rivien välistä kyseinen hankinta oli luotu lukkoon jo 2021 alkutalven ja kevään aikana.

Mihin me Suomen kansalaiset tarvitsemme tulevaa hankintaa?

Suomea ei mielestäni uhkaa sotilaallisesti niin pohjoisesta, lännestä, idästä, etelästä mikään.

Unohtakaamme 70–80-vuotiset tapahtumat, eletään tätä päivää.

Kunnioittakaamme niitä ihmisiä, jotka omalla toiminnalla loivat Suomen itsenäisyyden. Kunnioittakaamme kotijoukkoja, naisia, lapsia, ikämiehiä, jotka turvasivat rintamalla olleiden ja rintamalta palanneiden niin miesten kuin naistenkin, heidän ja meidän tulevaisuuden kauniissa Suomessa.

Näin lopuksi kolme kohtaa Suomen itsenäisyydestä:

Sotilaallinen liittoutumattomuus, yleinen asevelvollisuus ja toimintakykyinen, toimiva, tehokas reservin armeija.

Mikko E.A. Seppä

Seinäjoki

    Jaa artikkeli