Yleisöltä

Suomi, itsenäinen valtio

Tässä kirjoituksessa tuon esiin oman mielipiteeni. USA on ottamassa jälleen maailman poliisin toimenkuvan Euroopassa, vaikkakin oman kansakunnan asiat ovat täysin sekaisin. Mielestäni USA vaarantaa toimillaan Euroopan yhtenäisyyden.

Puolustusvaliokunta käsittelee sotilaallista maanpuolustusta, kokonaismaanpuolustuksen yhteensovittamista ?

Kysyisin Ilkka Kanervalta PUVM 3/2021 -päätöstä ja esitystä hallitukselle ja hallituksen tuomista eduskunnalle laiksi Tanskan, Suomen, Norjan, Ruotsin välillä puolustusmateria-alan yhteistyön tukemisesta tehdyn sopimuksen lailla kumoamisesta.

Mistä on kysymys?

Samanaikaisesti puolustusvaliokunta, hallitus ja eduskunta tukevat eurooppalaisittain pohjoismaista sotilaallista yhteistyötä.

Puolustusvoimille on hankittu siviiliaikana rahallisesti kattavin hankinta.

Menemättä yksityiskohtiin, kyseisessä hankinnassa oli päätöksenteko kovin teatraalista. Kuunnellessa ja lukien rivien välistä kyseinen hankinta oli luotu lukkoon jo 2021 alkutalven ja kevään aikana. Eikö ole selvää, että rekrytoidaan uuteen konemalliin osaavia työntekijöitä? Mutta se siitä, mennään asiaan.

Mihin me Suomen kansalaiset tarvitsemme tulevaa hankintaa?

Suomea ei mielestäni uhkaa sotilaallisesti niin pohjoisesta, lännestä, idästä kuin etelästä mikään edellä mainituista maanosista.

Pitänee muistaa niin meri kuin maantieteelliset lähinaapuri-valtioiden rajat. Pisin maantieteellinen raja on itänaapurin kanssa, 1 340 kilometriä ja risat päälle.

Meidän tulee huomioida edesmenneet valtiopäämiehet ja nykyiset päämiehemme, heidän kyvystään (dialogiin) keskusteluun.

Suomi liittyi 1.1.1995 Euroopan unioniin. Miksi näin tehtiin?

Suomi tunnetaan oikeusvaltion periaatteita noudattavana itsenäisenä valtiona, mihin liittyy sopimuksien noudattaminen eli oikeusvaltion periaatteet, sananvapaus ym.

Minua henkilökohtaisesti huolestuttavat EU:n pakotteet. Pitänee muistaa, että niin lännessä kuin idässäkään ihmiset eivät ole ns. tyhmiä.

Kansanomaisesti sanottuna, kiitos ihmisille, ihmiset pystyvät vuoropuheluun.

Unohtakaamme 70–80-vuotiset tapahtumat ja eletään tätä päivää.

Kunnioittakaamme niitä ihmisiä, jotka omalla toiminnalla loivat Suomen itsenäisyyden. Kunnioittakaamme kotijoukkoja, naisia, lapsia, ikämiehiä, jotka turvasivat rintamalla olleiden ja rintamalta palanneiden niin miesten kuin naistenkin, heidän ja meidän tulevaisuuden kauniissa Suomessa.

Lopuksi kolme kohtaa Suomen itsenäisyydestä: sotilaallinen liittoutumattomuus, yleinen asevelvollisuus sekä toimintakykyinen, toimiva ja tehokas reservin armeija.

Mikko E.A. Seppä

Seinäjoki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje