Yleisöltä

Tätä mieltä tänään: "10e tuntipalkalla pärjää, jos asuu taajamassa vuokralla tai velattomassa omistusasunnossa ilman huollettavia parin kilometrin päässä työpaikasta."

Kirjoita viestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523.
Kirjoita viestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523.

Olipa ihan älytön nenäpäiväohjelma telkussa. Karseaa musiikkia, typeriä sketsejä... Itse asia hukkui älämölyyn! Kuustosesta tehtiin kuningas. Miksi joka ohjelmassa möykätään ja soitetaan korvat soimaan saavaa nk. musiikkia.

Kaksi kuntaliitosta yhteisellä hyvinvointialueellaan olisi täysin loogista kuluvalla vuosikymmenellä, mieluiten jopa parissa, kolmessa vuodessa. Lapuaan liittyisi nykyinen Kauhava. Lapuan kaupungintalo, lähes 100-vuotias, komeudessaan kilpailykykyinen, pystyy lisähallinnointiin. Ilmajoki voisi oma-aloitteisesti ilmoittaa Seinäjoelle halustaan palata historialliseen yhteiseloon Seinäjoen kanssa. Etu koituisi molemmille, Kauhavalle ja Ilmajoelle.

Olkaapa toimittajat tarkkoja, vaikka töissä kiire onkin. Lehdessä oli juttu lapseen törmänneestä autoilijasta. Ruukintiellä nopeusrajoitus kyseisessä kohdassa on 40 km tunnissa, ei 50 km tunnissa! Tämä on käsittääkseni säädetty juuri pienten koululaisten kadun ylittämisen turvaamiseksi.

Sähköpörssin lisäksi pitäisi olla puupörssi. Puun hinta määräytyisi Suomessa ja Euroopassa sen mukaan.

Monessa kunnassa on vaikka mitä korkeapalkkaista henkilöä, joiden palveluista vanhuksilla ei ole aavistustakaan. Nyt kun tulee sote, voitaisiin näistäkin ilmoitella vanhuksille. Useimmat ovat halvempia kuin lääkäri.

”Minä entisenä valtiovarainministerinä tiedän.” Tämän huomautuksen olemme kaikki usein haastatteluissa kuulleet ja tämän Petteri Orpo haluaa kaikille tuoda julki, että saisi uskottavuutta paremmin läpi! Aika huvittava piirre, kun hän tietää, että kyllä entisiä valtionvarainministereitä on muissakin puolueissa, enkä kuitenkaan ole keneltäkään heistä kuullut vastaavaa huomautusta! Tämä kertoo henkilöstä jotain, koska hänhän tietää kaiken, onhan hän entinen valtiovarainministeri!

Paikallisuus pitäisi ottaa huomioon isoja päätöksiä tehdessä.

Koska lapset herää näissä äitien- ja isänpäiväjuhlinnassa, että laitetaan ruuat tai viedään jonnekin syömään. Nyt on käytäntö, että lapset tulee lapsineen syömään ja vanhemmat laittavat isolle porukalle ruuat. Kysyn vaan, että meneekö oikein?

Nyt kun on hullut vuodet ja aivosumeilua, niin Vaskiluodon vesibunkkeriin pitäisi asentaa ylisuuret sähkövastukset spotti-hinnoilla lämmittämään. Ja sinne vielä tehokas vesilämpöpumpusto energiatasetta nostaan. Ei tarttis läträta p-vedellä ja hiiltä polttaa. Samalla kaukolämpöveden hintaa voi nostaa, kun olisi niin ekovihreä valinta.

Koskahan tuo kepun iltalypsy loppuu? Taas pitäis maataloudelle antaa lisää. Eikö ne olekaan yrittäjiä niin kuin he mainitsevat olevansa. Meillä yrittäjillä on riskimme.

Sana ”hoitaminen” on ennen tarkoittanut terveeksi tekemistä. Nyt orwelilaisessa uuskielessä se tarkoittaa päinvastaista. Eli kun ”hoidetaan” metsää ja riistaa, niin se tarkoittaa, että hoidetaan pois päiviltä metsä ja metsän eläimet. Milloinkahan ihmisiä aletaan ”hoitaa” tämän uuskielen mukaan?

Voi hyvä äiti noita Orpon säästöjä: as.tuki ja tyött.turva. Mitä Petteri, jos ensin pidettäisiin yt:t valtion ja kuntien hallinnossa ja lakkautetaan suojapaikkoja ent. politiikoille, esim. Sitra, Suomen Pankki, ym.

Brysselissä, EU-johdossa, tulisi heti ymmärtää Suomen panoksen ns. luonnon ennallistamisessa olevan liian suuri verrattuna EU-maiden keskimääräiseen panokseen. Suomihan toimenpiteillään tuottaisi Brysseliin ja muuhun Eurooppaan parempaa ilmastoa. Jokainen suomalainen maksaisi ennallistamisesta tulevina vuosikymmeninä peräti 168 euroa/vuosi ja EU-kansalainen 17 euroa/vuosi. Ilmastohan on yhteistä. EU:n on maksettava tästä korvausta Suomelle!

Haloo Helsinki! Mikä floppi oli IKH-Areenan avajaiskonsertti. Yksi bändi ja sekin soitti vain tunnin ja vartin. Todellista maksavan yleisön aliarviointia. Loppuiko keikkajärjestajälta rahat kesken vai mikä oli?

Raippaluodon sillalta kylälle loppukesästä tehty asfaltointi murenee nyt jo ja sora irtoo pinnasta.

Täydentävä budjetti on tämä hieno ilmaisu, jota ministerit lausuvat. Suomeksi se tarkoittaa, että lisää velkaa ja miljardeja sinne tänne.

Pohjanmaalla sairaanhoitopiiri jakaa 200e joulurahan henkilöstölle, Seinäjoen kaupunki vastaavasti jakoi reilun tonnin bonukset, EPSHP henkilöstö aivan kihisee jännityksestä paljonko tulossa... Rahasta ainakaan ei jää kiinni, johtajallekin on varaa maksaa reilusti yli pääministerin palkan verran.

Kirkkomusiikin tulee koskettaa, tuoda sanomaa ja iloa, niin kuin Suvivirsi on tehnyt jo yli 300 vuotta. Yhtä puhuttelee Mozart ja Bach, toista Irwin Goodmanin Tumma virta. Gospelia ja negro spritualeja Suomessa vastaa romanien hengellinen musiikki, joka ansaitsee suurempaa arvostusta osakseen, kuten aineettoman maailmanperintö -statuksen.

Isänpäivän pääkirjoituksen kuvassa tukeva syli, sotkuiset sormet ja pehmeä peppu. Huolehtivan isän rakkaus saatu hienosti esiin. Kuvan aikanaan ottaneelle Hannele Norjalle kunniamaininta.

Ihmetyttää kovasti noiden herkkähipiäisten vesijuoksijoiden häiriintyminen siitä, jos jotkut juoksijat juttelevat keskenään, mutta koululaisten korvia vihlova meteli ei haittaa yhtään. Ei näy vesijuoksuradan päässä kylttiä ”Puhuminen kielletty”.

Oi niitä aikoja, kun kirkko oli yhteiskunnallinen uudistaja.

Hyvinvointivaltio? Ei pitkään aikaan. Hyvinvointiyhteiskunta? Ei enää sekään. Hyvinvointimarkkinat? Kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Hyvinvointikaaos...? Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät; se on niin nähty... Miten olisi hyvinvointidemokratia!

10e tuntipalkalla pärjää, jos asuu taajamassa vuokralla tai velattomassa omistusasunnossa ilman huollettavia parin kilometrin päässä työpaikasta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje