Yleisöltä

Tätä mieltä tänään: "Eikö kukaan muista minkälainen oli vesiallas Sokoksen sisäpihalla 70-luvulla? Piti tyhjätä, kun siitä tuli kaatopaikka."

Kirjoita viestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523.
Kirjoita viestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523.

Presidenttipeli on maassamme jo nyt melkoisessa vauhdissa. Ongelmana on selvästi se, ettei vahvaa ehdokasta ole näköpiirissä, eikä ilmeisesti sellaisen tarvetta olekaan. Paasikiven ja Kekkosen kaltaista voimakasta linjanvetäjää ei tarvinne etsiä, jos Suomen nyt valmisteilla oleva kansainvälispoliittinen linjanvalinta toteutuu. Presidentiksi valittavan tulee kuitenkin olla hyvin perehtynyt itä- ja länsisuhteisiin. Diplomaattikin ehkä kelpaisi.

Kyllä nyt oli perjantain I-P:ssä hyvä pääkirjoitus populismin lakipisteestä. Kiitos!

Eikö kukaan muista minkälainen oli vesiallas Sokoksen sisäpihalla 70-luvulla? Piti tyhjätä, kun siitä tuli kaatopaikka.

Miksi Vaasan Sähkö Oy:n talousnerot eivät itse osta ilmaista pörssisähköä? Mihin toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten sähköenergian myyjän yksipuolisesti toteuttamat sopimusrikkomukset oikeastaan perustuvat? Nykyinen hallintohimmeli vaihtoon mukaan lukien nykyinen poliittinen hallitus joka on sekin täysin ilman sähkötekniikan osaamista.

Menoja leikkaamalla ei valtion velka tule maksetuksi, vaan tuloja lisäämällä. Pienillä panoksilla on turha pelata.

Liputan Ruotsille, säästävät ilmastonmuutoksesta ja hyväntekeväisyydestä. Suomihan tekee Ruotsin perässä yleensä, toivotaan että myös näissä asioissa.

Isät! Luokaa lapsillenne lapsuus. Suokaa heille nuoruus. Auttakaa heidät aikuisuuteen. Irrottakaa itsenäisyyteen.

Vaskiluodon sillalle saatava nopeusnäytöt molempiin suuntiin. Monet ajavat jopa 80 km/h vaikka 50 alue. Minkä takia ei enää poliisi pidä tutkaa siellä?

Oli hyvä kirjoitus torstaina 10.11. Aira Kuntilalta. Ikäihmisille turvallinen koti. Näin minäkin haluaisin, toivoo omaishoitaja 75 v.

Kirkossa ei kuulu enää Jumalan ääni vain ihmisen ääni. Meidän kirkon arkkipiispa näytti siihen esimerkin. Vielä kysellään miksi kirkon penkit tyhjenee.

Käykää muutamat Laihian seurakunnan valtuutetut ja ennen kaikkea Laihian seurakunnan kirkkoherra tutustumassa maillenne Rajavuoren tuulivoimatyömaalle. Ennallistamisesta puheen ollen, koska siellä aletaan tukkimaan käsittämättömän suuria ojia. Muutenhan luontokohde on tuhottu.

Missä on Vaasan Sähkö Oy Pohjanmaan yritysten top 10 verotettava tulo listalta (IlPo 11.11.)? Tähän asti se on aina keikkunut kärkipaikoilla.

Toimettomilla ministereillä on turhan hauskaa kyselytunnilla. Suuria vaikeuksia näyttää olevan ulkomaankauppaministerillä, tiedeministerillä, joskus myös maatalousministerillä.

Mainio teksti Olavi Laitalalta. Rakennusten elinkaaren ratkaisee materiaalivalinnat. Mm. Roomassa on alkuperäisessä käytössä n. 2 000 v. vanhoja kirkkoja. Meillä suunnittelun lähtökohtana on 100 v.? Päättäjien typerä ”halvin hinta” -politiikka ratkaisee.

Olen iloinen siitä, että minulla oli isä ja äiti. En vaihtaisi sitä mihinkään muuhun versioon vaikka kasvatus olisi monin verroin parempaa.

Trump ilmoittautuu presidenttikisaan vain saadakseen opetuslapsensa ja sätkynukkensa DeSantisin presidentiksi. Presidentin valta ja oikeudet ilman presidentin vastuuta ja velvollisuuksia.

EU-komission mukaan pellot ja metsät pitäisi ennallistaa tilanteeseen, joka vallitsi vuonna 1952. Tyyriiksi se tulisi ainakin näillä lakeuksilla, jos Ilmajoen–Seinäjoen alajoelle joudutaan rakentamaan parituhatta hirsilatoa ja kaivamaan avo-ojat sen aikaisen mallin mukaan. Taitaisivat hirret lakeuden laitojen metsistä loppua avohakkuisiin. Tätäkö halutaan?

Kiitos mielipidekirjoituksesta Aira Kuntila 10.11. Ikäihmisille turvallinen koti. Näin pitäisi olla. Toivottavasti päättäjät rupeaa toteuttamaan.

Kyllä täältä Seinäjoen Jouppilan liikenteestä pitää alkaa harkita muuttoa hiljaiseen keskustaan!

Mistään täkäläisestä kaupasta ei saa suomalaista kukkakaalia. Ostin valmiita lättyjä. Maistuivat Marie-kekseiltä (sahajauholta). Olivat yhtä koviakin. Leipä ei myöskään nykyään maistu miltään, lähinnä paperimössöltä. Mitä meille syötetään?

On tuo Elenia sellainen ryövärifirma, että hohhoijaa!! Kahden kuukauden sähkölasku siirtoineen 130 euroa, niin siitä siirron osuus 95 euroa. Jättäkää nyt edes ne perusmaksut/kk pois. Niitä menee noin 20 euroa/kk. Sähkö on vielä halpaa mutta Elenia vie kaiken.

Kävi, kuten aiemmassa tekstarissa epäilinkin: Seinäjoen Energia ei malttanut olla nostamatta hintoja uudemman kerran. Lokakuun alusta kWh nousi noin kymmeneen senttiin, mutta joulukuun alusta se nousisi jo noin 15 senttiin. Korotus on kuitenkin tarpeeton, koska pörssisähkön hinnat ovat laskemaan päin. Tänäänkin, keskellä päivää (klo 16), hinta oli vain 0,3 senttiä kWh. Eli siis pelkkää rahastusta. Uudemman korotuksen ehtii vielä perua!

Onko sähköyhtiöt kartellissa. Yhtiöt eivät enää kilpaile toistensa kanssa hinnoilla, vaan korottavat kilpaa myyntihintojaan.

Tupakoijista on tehty jotakuinkin rikollisia mutta huumeita aiotaan vapauttaa. Onko järki täysin katees. Tuntuu että hippoosammaksi on tultu. Kuinka jos oikeen tosipaikkahan joutuisimme. Kelle haisoo parvekkeella ja etseteraa. Voi voi.

Kuka tai mikä olisi rikas? Jos kaikki velkaiset valtiot maksaisivat lainansa pois.

Olen menettämässä luottamukseni ev.lut. kirkkoon Suomessa. Liberaalit papit ja piispat ovat luopumassa kirkon opin pohjana olevasta raamatun sanasta. Arkkipiispa ilmoittaa kantanaan, että samaa sukupuolta olevat pitäisi, raamatun oppien vastaisesti, saada vihkiä kirkossa ”avioliittoon”. Hänen ja muiden samanmielisten kirkon henkilöiden olisi syytä erota virastaan. Jos tällainen käytäntö tulee voimaan niin minä ja varmasti moni muukin tulee eroamaan ev. lut. kirkosta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje