Yleisöltä

Tätä mieltä tänään: "Köyhä ei ymmärrä, miksi ökyrikas ei voi antaa pientä osaa siitä, mitä ei itse tarvitse."

Kirjoita viestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523.
Kirjoita viestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523.

Tekstiviestipalstan typerys. Kyllä, autetaan ihmisiä. Vanhuksia, eläkeläisiä, sairaita, lapsia, heikompiosaisia. Mutta autetaan myös eläimiä. Tämä kyky erottaa sivistyneen ihmisen idiootista. Eiköhän sitä rahaa löytyne sieltä yritysten johtajien palkoista ja palkkioista.

Suomessa joidenkin taholta väitetään turpeemme lisääntyvän vuosittain 40 milj. kuutiometriä, minkä he katsovat riittävän maamme energiaomavaraisuuteen. 22 vuotta sitten eduskunnan suuren valiokunnan tulkinta oli, ettei turve ole uusiutuva luonnonvara. Äänestys asiasta oli päätynyt tasapeliin 12–12, ja arpa oli ratkaissut ko. kannan. Norjalaiset rikastuvat yhä uusiutumattoman öljyn tuotannolla. Mikä lienee turpeen osalta objektiivinen totuus?

Ei voi olla totta, että nuoret miehet pelkäävät armeijaa. Katsokaa hyvät nuoret Ukrainaa, kuinka siellä nuoret miehet ja naiset taistelevat henkensä ja perheiden edestä. Kunnioitan todella näitä ihmisiä mutta meillä tämä paapominen näkyy näin. Lähetään jopa karkuun tai vältellään kaikin tavoin jopa leikkauksin.

Kyllä Vaasassakin aikoinaan pyörätiet aurattiin hyvin, sitten keksittiin vuosituhannen uudistus. Kaikki tienpätkät kilpailutettiin ja siitä asti tienpätkät siellä täällä aurataan kun ehditään. Pyörätiet aurattiin anivarhain ja tuokion päästä tuli auraaja autotielle, joka on pyörätien vieres, ja kaaressa lensi lumet auratulle pyörätielle jättäen noin 38,5 senttimetrin kurun pyörätielle, jota pitkin polokupyöräilijät taiteilivat henkensä erestä päästäkseen päämääräänsä. Pakkasen jäädyttämät lumimöykyt saivat rauhassa olla pyörätien tukkona.

Mielenkiintoista. Jos persut saavat vaalivoiton, niin he muodostavat ehkä yksin vähemmistöhallituksen. (Täydennettynä aina valmiilla ’erkoopeellä’.) Silloin olisi jännä nähdä, kykenevätkö muut puolueet yhteistyöhön maamme ja kansamme parhaaksi, vai alentuvatko ne pelkkään puoluekisailuun jarrutuksineen.

Onko Vaasan akkutehdas ja Inkoon terästehdas norjalaista teollisuushömppää? Kumpaakin toteuttaa muutaman miehen organisaatio, joka ei ole koskaan takonut terästä eikä akkuja tehnyt, onnistumistodennäköisyys ehkä sama kuin Valkolla aikoinaan, mutta sitä ei jonnet tiedä saatikka muista.

Kesällä Horsmatorin kantta pitäisi kyllä viilentää.

Inhimillinen tekijä on hyvä asiaohjelma, mutta viimekertaista lähetystä katsoessa piti vaihtaa kanavaa. Haastateltava käytti jatkuvasti sanaa niinku. Miksi ihmiset käyttävät näitä typeriä mieletön- ja niinku-sanoja, kun kauniissa suomen kielessämme on lukuisia parempia vaihtoehtoja.

Wasalandian tilalle korkeita taloja!

Ökyrikkaat moittivat köyhiä kateudesta. Punavihersokeat näkevät punaisen ja vihreän mustana. Köyhä ei ymmärrä, miksi ökyrikas ei voi antaa pientä osaa siitä, mitä ei itse tarvitse.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje