Yleisöltä

Tätä mieltä tänään: "Kilpahiihtäjät hiihtävät ladulla ilman lakkia, mutta sisällä syödessä lakki on päässä. Huono esimerkki nuorisolle."

Kirjoita viestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523.
Kirjoita viestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523.

Peruskoulussa oppilaiden tasapäistämisen aika ei ole ohi ennen kuin oppilasarviointia muutetaan. Nykyinen ympäripyöreä alakoululaisten sanallinen arviointi ei anna riittävän tarkkaa tietoa osaamistasosta numeroarvioinnin tapaan. Arvioinnin tulee perustua opinnoissa edistymisen sijaan kullekin ikätasolle etukäteen asetettujen tavoitteiden saavuttamiseen selkeästi numeroarviointina. Jos tavoitteita ei tuesta huolimatta saavuteta, on annettava mahdollisuus joko täydentäviin kesäopintoihin tai luokka-asteen kertaamiseen. Samalla luokka-asteella opiskelevien ikäero saattaa olla lähes vuosi, mikä näkyy etenkin poikien koulunkäynnissä pelkästään jo fyysisenä suorituskykynä ja sosiaalisena toimintana eriarvoisuutta lisäten. Kuulostaako jotenkin tutulta? Miksi muuten perusasteen opinto-ohjaajat – nuoren tärkeimmät tukihenkilöt opiskelutaitojen ja uranvalinnan ohjaajat – vaikenevat koulukeskustelussa täysin. Jos opotunnit on jaettu säästösyistä täydennystunneiksi muille opettajille, ovat tulokset nyt nähtävissä.

Kiitos ma 23.1. pääkirjoituksesta! Kyllä pitäisi saada opiskelijoille tilat Seinäjoen keskustaan. Kai kaupunkiin nyt muutakin mahtuu kuin Aaltoa.

Kyllä EP:n kotiseutu-ja museoyhdistyksen väen kelpaa katsella ”pommikuopan” vierestä suoja-aidan takaa maailmanperintökohdetta. Onhan se helppo tehdä valituksia rakentamisesta, kun ei koske kotikuntaa.

Pääkirjoituksen (23.1.) mukaan Sedun vielä rakennusluvattomaan Kirkkokadun yksikköön olisi tulossa parituhatta opiskelijaa elävöittämään näivettynyttä keskustaa. Tuo on jymyuutinen. Käytännössä se tarkoittaa, että kaikki muut Sedun lukuisat yksiköt Seinäjoella lakkautetaan.

Minä osaan sytyttää takan päältäkin, mutta jos sinä et osaa etkä ymmärrä annettuja neuvoja ja ohjeita, niin eihän sille osaamattomuudelle mitään kai voi...

Voisiko nyt joku uuden Sedun rakentamista vastustavista vihdoinkin selittää millä tavalla uusi kampus loukkaa Aalto-keskusta? Tällaista valitusten taakse piiloutumista ei ymmärretä. Näin tavallisen tallaajan näkökulmasta asiassa ei ole epäselvyyttä: Aalto-keskus pysyisi edelleen omalla tontillaan ja uusi Sedu olisi omallaan, mikä tässä oikein on ongelma? Valaiskaa tyhmempää.

Tosi hyvä artikkeli, IP ma 23.1., Jenni Leppärinne. Tasapäistämisen aika on siis jo kokeiltu ja olis aika kokeilla jotain muuta. Erityistä tukea tarvitsevat samaan ryhmään ja sille enemmän resursseja, erityisopettajan. Kaikki eivät voi eikä tarvitse oppia samassa aikataulussa. Jotkut hitaammin mutta paremmalla lopputuloksella. Rauhattomuus nk. normaaliryhmissä paranee eikä opettajat väsy järjestyksenvalvoja. Mitä haittaa näistä olisi? Poliitikko, ota tästä koppi!

Kilpahiihtäjät hiihtävät ladulla ilman lakkia, mutta sisällä syödessä lakki on päässä. Huono esimerkki nuorisolle.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje