Yleisöltä

Tätä mieltä tänään: "Me suomalaiset olemme ilmeisesti itse oppineet huonommuutemme vertaillessamme maatamme muihin. Matkoilla podemme alemmuuskompleksia. Emme uskoneet mm. siihen selvitykseen, että olemme maailman onnellisin kansa."

Kirjoita viestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523.
Kirjoita viestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523.

Millä ”ilmastotempulla” säiden lämpöä kuvitellaan säädettävän? On kuitenkin niin, että maailman energian tuotosta tehdään perinteisellä ”hiilipohjaisella” energialla. 80%! ”Siirtymällä” kilvoittelevan Euroopan osuus tästä on vähäinen 8%. Miettikääpä tätä!

Helsinkiläiset surevat, kun bussipysäkki ei satu kotiovelle. Maalla vanhuksen ainoa liikenneväline on taksi, joka ei edes oman pitäjän kerhokyyteihin lähde. Onneksi on oravat ja linnut!

Hyvä VR! Viikonlopun Helsinki-matkalla aikataulut ja palvelut kohdallaan! Myös uusi turvallinen pyöräparkki toimiva ja helppokäyttöinen.

Voisivatko nykyiset ja tulevat poliitikot suoraan kertoa, minkä ihmisryhmien palveluja ja kuntoutusta he tulevat leikkaamaan? Sipilän hallitus poisti ainakin Kelan tuen keliaakikoilta. Nyt Kela lopettaa muistisairaiden sopeutumisvalmennukset, diabeteslasten ja keuhkosairaiden lasten ja perheiden sopeutumisvalmennukset... Kun vihdoin jatkuvan, joskus hankalankin, pitkäaikaisen oireilun lopuksi napsahtaa pitkäaikaissairauden diagnoosi omalle tai oman lapsen kohdalle, niin Kelan sairauskohtainen kuntoutus kuntoutuslaitoksessa on todella hyvä tuki tilanteeseen. Ei yksikään keskussairaalan, terveyskeskuksen tai työterveyshuollon jatkuvasti vaihtuva lääkäri, hoitaja tai fysioterapeutti ole niin fakiiri, että pystyy samaan settiin pitkäaikaissairauden hoidossa 15 minuutin käynnin aikana kuin Kelan kuntoutuksessa, vaikka parhaansa yrittävät. Olisiko rehellistä myöntää, että sotepalvelut ja pitkäaikaissairaat eivät ole listan kärjessä kun rahaa jaetaan? Olisiko rehellistä sanoa suoraan, ettemme oikeasti haluakaan pitkäaikaissairaiden kiikkuvan työelämässä kuntoutuksen avulla ja maksavan tuloveroja hyvinvointivaltion kassaan?

Me suomalaiset olemme ilmeisesti itse oppineet huonommuutemme vertaillessamme maatamme muihin. Matkoilla podemme alemmuuskompleksia. Emme uskoneet mm. siihen selvitykseen, että olemme maailman onnellisin kansa. Siitäkään suomalainen media epäuskossaan ei halunnut paljoa puhua, kun USA:n arvovaltainen Newsweek-lehti v. 2010 valitsi usean eri mittauksen perusteella Suomen maailman parhaaksi maaksi. Seuraaville sijoille jäi Sveitsi ja Ruotsi.

Näin tehdään hintakartelli? Yhtä halpa kun halvin! Kartelli valmis!

Kraaterijärven uusi ennätyskaruselliprojekti ei onnistunut, koska siellä ei käytetty tehokkaita perämoottoreita karusellin liikuttamiseen sekä työntekijöitä ja jään sahaajia ei ollut henkilömäärältään riittävästi, lisäksi radiopuhelimilla varustettu aktiivinen työnjohtoryhmä puuttui ja kaikille työntekijöille ei ollut jaettavana riittävästi työvälineitä. Jääkaruselli pitäisi työstää pyörimään yhden päivän aikana, koska ettei sen railo ehdi jäätämään kiinni.

Maksattaako Fortum suomalaisilla Saksan ja Venäjän tappionsa, kun ei laske määräaikaisen sopimuksen hintoja.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje