Yleisöltä

Tätä mieltä tänään: Mitähän hyötyä on ostaa julkisiin vessoihin ohutta vessapaperia, kun sitä pitää kuitenkin ottaa rullasta kaksin-, kolminkertainen määrä?

Kirjoita viestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523.
Kirjoita viestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523.

Nuoretko haluaa äänestää persuja? Puoluetta, joka kiistää ilmastonmuutoksen, vastustaa sekä työperäistä että avun tarpeessa olevien ihmisten maahanmuuttoa. Haluaa eroon EU:sta!?

Sinä, joka ilmaisit mielipiteesi Lehtisen ja Sedun tonttien kuopista. Olen samaa mieltä kanssasi samaa mieltä, Niistä voisi tehdä viheralueita. Kuopat rumentavat kaupungin yleiskuvaa. Tehdään maauimala tai viheralueiksi.

Kulmuni lupaa juustohöylää Sipilän tapaan, siis myös koulutuksesta, joka Sipilän aikana tuhottiin, ja höpisee joistain Suomen suorittamista avaruuslennoista tulevaisuudessa. Haloo!

Miksi ”vihertieteilijät” ja sen aatteen intoilijat ovat ottaneet asiakseen moittia Suomen luontoa? Suomen luonto voi hyvin! Tolkkua ja kohtuutta ei näytä löytyvän. Metsälaki on Suomen toimivin luonnonsuojelulaki. Kiittäisivät metsistään huolta pitäneitä kansalaisia. Laki sanoo näin: ”Metsiä älköön hävitettäkö.” Tätä ohjetta on tuloksekkaasti noudatettu.

Työnantajien, jotka hoitavat palkat ja muut työehdot, kuten pitääkin, ei tarvitse pelätä ay-liikkeitä, ja välittävät jäsenmaksut eteenpäin, mukisematta.

Joku ihmetteli tällä palstalla, ettei pääse Vaasan keskussairalaan puhelinbarrikadin läpi. Puhelinbarrikadin tarkoituksena on vähentää sairaalan tilastoitavia potilasmääriä ja sitä kautta lyhentää potilasjonoja. Jos ei ole tilastoitavia potilaita, ei ole jonojakaan. Jos on todellinen avuntarve, mene suoraan päivystykseen. Siellä on henkilökuntaa lääkäreistä alkaen. Kun päivystyksen, ruottiksi dejour, ovella on parin korttelin pituinen jono, sairaalan puhelimetkin alkavat taas piristä. Sairaala on potilasta varten, eivätkä potilaat ole sairaalahyvinvointialue-erityispalkkiovirkajärjestelmää varten.

Sähköautojen teholatauksissa paljon suuremmat erot kuin polttoaineissa: ABC-lataus 0,31€/kWh, K-lataus 0,32€/kWh ja Fortum 0,61€/kWh. Siitä vaan valitsemaan.

Ala vaan hävittää kurtturuusut. Kannattaa käydä tutkailemassa alueita, jossa saanut vallan oikeilta kasveilta. Se on haittakasvi ja lain mukaan hävitettävä.

Toivottavasti uusi hallitus poistaa nuo puoluetuet sote-alueen edustajilta. Miksi näitä edes pitää siellä olla? Eikö heidän työnantajansa ole eduskunta? Ei ihme että avustajia tarvitaan, kun varsinainen työ ei kiinnostakaan. Myös korvaukset pois niiltä päiviltä, kun ei olla koko aikaa läsnä. Huom. puoluetuet n. 36 milj. Onko ihme että valtion kirstu menossa tyhjäksi. Ahneet edustajat. Jos ette ilman tukea pärjää, niin pois vain.

I-P mielipidepalsta 7.2., on kyllä ihme että suomettuneisuutta vieläkin ilmenee kaiken tapahtuneen jälkeen.

Esa Nieminen tekee hienoa työtä totuuden puolestapuhujana. Hyvinvointialueen valtuuston ja hallituksen jäsenet voi puolittaa. Poissaolojen perusteella puoletkin henkilömäärästä riittää asioiden läpikäymiseen.

Vanhanen voisi myös ehdottaa avustajamäärää yhdeksi edustajalle, täytyyhän edustajan päässä liikkua muutakin kuin tyhjyyttä.

Kaupan alan ihmiset lakkoili pari päivää, tuli sopimus, palkankorotukset ja kertabonukset. Hoitajille ei millään suotu palkankorotuksia, huolimatta lakkoilusta ja joukkopaosta alalta. Sorvattiin pakkotyöpykälää ennen sopua. Eli kuka/ketkä oikeasti orjia? Pistää miettimään, mieti sinäkin!

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Damlinille tiedoksi, että Euroopan kaasuvarastot oli saatu täyteen jo ennen Venäjän tuonnin sulkua. Tämä oli selvää pelkästään lehtiä lukemalla.

AKT taas käyttää kiristykseen lapsia, kun ajoittaa lakot hiihtolomien aikoihin.

Menikö se oikeasti niin että Sedu suunnitteli kaavan mukaisen koulun omalle tontilleen. Sitten vaadittiin tehokkaampaa tontin käyttöä, eli enemmän kerroksia kouluun. Ja sitten samat tahot pääsikin valittamaan kaavasta poikkeamisesta?

Turha on syyttää Vaasan paikallisliikenteen kuljettajia, etteivät pysy aikataulussa. Liikennevaloissa pitää pysähtyä joka risteyksessä, sitten on niitä tumpeloita linja-auton edessä, jotka laittavat vaihteen päälle ja käsijarrun pois ja sitten lähdetään vasta liikkeelle, niin siinä ajassa ehtii jo vaihtua toiset punaiset. Laittakaa linjoille 10–15 min. lisää aikaa, niin varmasti toimii paremmin ja kuljettajat pysyvät aikataulussa. Minä käytän paljon busseja ja olen nähnyt kuinka tiukille aikataulut on tehty, joten kyllä syy on aikataulujen laatijoissa eikä kuljettajissa.

Nyt olis Sportin joukkueella hyvä sauma näpäyttää toimitusjohtajaa voittamalla ottelut ja pääsyn pleijereihin ilman ”tähtipelaajia” : 0) !

Ammatti- ja keskiasteen koulutus vaatii pikaista uudistusta. Nuorille annetaan valtava määrä vapauksia ja myös vastuuta. Tuossa iässä kuitenkin harva pystyy näitä hyödyntämään. Tuloksena tästä on nuori, joka on kykenemätön työelämään. En kuitenkaan syytä tästä nuorta vaan järjestelmää sekä opettajakuntaa, joka sallii tämän kaiken tapahtuvan. Harmi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kärjenmäellä liikkuu iltaisin mies neljän ison koiran kanssa jotka ovat irrallaan. Kyllä on vähäjärkistä ja vaarallista touhua. Mitä, jos tuo lauma päättää hyökätä jonkun lenkkeilijän tai lapsen kimppuun? Koirat pois, täysin vastuutonta muita ulkoilijoita kohtaan.

Äänitehosteet televisiossa ja radiossa ovat täyttä häiriköintiä.

Sosiaalidemokraattien Väinö Tanner sanoi aikanaan, että kommunistien kanssa ei kannata lähteä huutokauppaan. Ne lupaavat aina enemmän. Tänä päivänä demarit näyttävät unohtaneen entisen johtajansa neuvon. Pölhöpopulismi on voimissaan.

Joku ihmetteli, kun vanhojen tansseissa näkyi niin vähän hymyä. Että kun tanssiaisissa pitäisi olla hauskaa. Vanhojentansseissa esitetään vanhoja, kauniita, taiteellisia seuratansseja, joissa on monta erilaista osaa. Tansseja on juhlassa useita. Ne ovat vaikeita, eikä niitä ehdi harjoitella kuin rajallinen aika ennen tanssiaisia. Tanssien läpivieminen on monelle kovaa suorittamista ja keskittymistä; siitä hymyttömyys. Yrittävät kuitenkin!

Jotkut jahkailevat, miten tytöt pystyvät ostamaan vanhaintansseihin kalliin juhlaleningin yhtä iltaa varten. Eivät kaikki pystykään. Osa ostaa, osaa vuokraa, osa lainaa. Osa tekee jopa itse. Omaksi hankittuja pukuja voi käyttää myöhemminkin. Ei minunkaan frakkiani pelkästään promootiossa ole käytetty vaan monessa muussakin hienossa tilaisuudessa.

Hyi mitä lampaiden rääkkäystä uskonnon tähden. Ja niin moni tilallinen oli mukana toiminnassa tai ainakin ummisti silmänsä. Hävetkää. Missä oli eläinsuojelijat?

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sana koulukiusaaminen antaa tapahtumasta aivan väärän kuvan. Se on oikeasti kouluväkivaltaa, sekä ruumiillista että henkistä.

Ei työllisyys nouse etuuksia leikkaamalla niin kuin oikeisto kuvittelee. Ainoastaan heikentää etuuksia tarvitsevien elämää entisestään. Jos etuuksia leikataan, niin leikataan myös yritystuet pois yrittäjiltä, jotka eivät palkkaa monisairaita osatyökykyisiä pitkäaikaistyöttömiä vakituiseen työsuhteeseen ja maksa heille vähintään tes-palkkaa.

Kiitos AKT, kun kurjistatte maatamme vielä lisää.

Sportia koetellaan ja kaikki ”asiantuntijat” antaa hyviä neuvoja. En ole tällä kaudella hallilla päässyt käymään, mutta Kalpa-matsiin menen. Sport tarvii tukea juuri nyt...

Postilaiset tukee rekkamiesten lakkoa. Aika huvittava uutinen, kun ei se posti tahdo kulkea muutenkaan. Vai ovatkohan ennakoineet jo valmiiksi.

Italia on saamassa n. 200 miljardia euroa tukea EU:lta. Tästä Suomen osuus on miljardi euroa. Ohjelma Koronatukea mafialle selvitti mihin osoitteeseen tuet suurelta osin menevät. Italian päättäjät tietenkin kieltävät tämän, koska ovat täysin kykenemättömiä ja haluttomia puuttumaan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Valtatie 18 pitää saada oikaistua Tuuri–Hakojärvi-välillä. Nykyisellä tiellä on 3 liikenneympyrää, jotka ovat kiusallisia raskaalle liikenteelle.

Jussi Knuuttilalle kiitos kirjoituksestasi 11.2.2023 I-P:ssä: Ennen oltiin rähmällään itään ja nyt länteen. Ruotsi on tässäkin OK.

177 000 on summa, jonka puolue saa jokaisesta edustajasta, on tää hirveetä.

Neste on viime vuonna tehnyt hyvän tuloksen. Sen ovat autoilijat kyllä huomanneet tankatessaan. Sama homma sähköyhtiöillä, Fortum ym. Kuluttajat maksavat nämäkin ylisuuret osingot. Ärsyttää jo valmiiksi, kuinka hyvin suurilla kauppaketjuilla on mennyt.

AKT, erityisesti ahtaajat, n. 4 000 euroa kuukaudessa palkkaa. Missä teidän yhteiskuntavastuu, kun katsoo Suomen tilannetta? Valtio on velkaantunut, taantumaa ennustettu. Pysäytätte tässä tilanteessa Suomen ulkomaanviennin, aiheutuu valtavat tappiot. Tuolla palkalla pärjää, kun vertaa esim. sairaanhoitajiin. Mennään itsekkyys edellä.

AKT on ay-liikkeen yksi pahimmista ilmentymistä. Pieni avainryhmä, joka aiheuttaa Suomelle suurta vahinkoa. Yhteiskuntavastuusta ei ole tietoakaan. Toivottavasti satamat automatisoidaan nopeasti, yhteiskunta ei tällaista kestä.

Onko niin, että ay-liiton jäsen ei itse pysty/osaa hoitaa jäsenmaksua? Työnantajan pitää tämäkin tehdä. Jos jäisi jokaisen itse hoidettavaksi, olisi ensimmäinen lasku, joka jäisi maksamatta, kun tekee tiukkaa. Ihme, että työnantajat ovat tähän suostuneet, antaisivat ay-liikkeen itse hoitaa lakkoilurahansa.

Yle-verot revitään tilistä ja urheilutoimituksesta tehdään entisten hyppykisamestarien suojatyö- ja eläkelaitosta. Tilalle nuoria opiskelleita verokirjalla työtä tekeviä toimittajia.

Taksiuudistus epäonnistui totaalisesti, mutta onneksi löytyy edes valetakseja. Myös sote-uudistus on täydellinen epäonnistuminen eikä sinne pääse hoitoon edes valelääkärille. Miksi Suomessa kaikki ”uudistukset” tuottaa pelkkiä ongelmia? Säästöjäkin piti tulla valtavasti, mutta nyt pitää olla lisärahaa satoja miljoonia.

Opettajille pitäisi saada työkaluja, että olisi voimia auttaa isän ja äidin kiusaavia ja häiriköiviä hellantelttuja!

Pyörätalliin kirjautuminen ja maksu nopeasti erityisellä softalla. Vaasan sivuille kirjautuminen tyhmää, eihän autojen P-halleissakaan niin tehdä.

Vaasalaiset on niin ulkokultaisia, että Sportillekin piti saada uusi jäähalli. Onhan se hienoa rypeä pohjamudissa vuodesta toiseen, kun edes halli on hieno.

Alvar Aallon merkityksen korostamisessa hänen luomistyöstään Seinäjoella ja Jyväskylässä on ko. kaupunkien välillä ollut ajan myötä havaittavissa eroa. Kun Jyväskylässä on ollut tilanteita, joissa Aallon arkkitehtuurin lähistölle olisi ollut tulossa jotain haitallista, on siitä perääntyminen saanut ”kovaa kyytiä”. Jyväskylän turismimarkkinoinnissakin Aalto korostuu selkeämmin kuin vastaavassa Seinäjoen markkinoinnissa. Mallia Seinäjoelle.

Myydään Öjberg Seinäjoelle. Ne osaa tehdä tyhjälle kentälle businesta.

Muistaako vielä joku 1960–1970-luvuilta sellu- ja paperitehtaiden lipeä- ja sakka-altaita ja jätevesiä, jotka laskettiin käsittelemättä vesistöihin. Lämpölaitosten savukaasut ja monet kemian- ja rikkihappotehtaan päästöt polttivat ympäristönsä metsänpohjat ruskeiksi monilla paikkakunnilla. Nykyään samat vesistöt ovat niin puhtaita, että vettä voi juoda ”raakana”. Savukaasut suodatetaan niin puhtaiksi, että naavat kasvavat lähialueella. Yhdyskuntajätteet käsitellään ja jätevedet putsataan puhdistamoissa. Suomalaiset saavat olla ylpeitä näistä toimenpiteistä, mitä on tehty. Monessa EU-maassa tai Yhdysvalloissa ei olla lähelläkään meidän luontomme ja ilmamme puhtautta, muusta maailmasta puhumattakaan.

Eikö Lepplax ole hakemassa pelaajia?

Vanhus ilman talvitakkia, I-P 13.2. Voisitko saada apua vaikka seurakuntien kirpputoreilta tai jostain sosiaaliavusta.

Kiitos Esa Niemiselle. On hyvä tietää, ketkä ovat läsnä kokouksissa tai ovat paikalla kaksi viimeistä minuuttia kuitaten siitäkin 200 €.

Onko Seinäjoen Elinkeinotalon pihasta tullut lumen säilytyspaikka? Usein ohi kulkeneena olen huomannut, kuinka koko talven pihassa lojunut iso lumiläjä pilaa maisemaa ja haittaa näkyvyyttä. Kai tuota lunta voisi jonnekin sivummallekin säilöä?

Mitähän hyötyä on ostaa julkisiin vessoihin ohutta vessapaperia, kun sitä pitää kuitenkin ottaa rullasta kaksin-, kolminkertainen määrä?

Kehno tulos Vaasan Sähköltä viime vuonna, 6,1 miljoonaa euroa. Vaasalaiset pitäisi olla huolissaan sähköyhtiön tuloksesta ja tulevaisuudesta.

Keneltä se on pois, jos joku henkilö haluaa koiransa kuolemasta kirjoittaa. Monesti lemmikki on ihmisiä parempi ystävä. Kylmäkiskoisuus on huono asia.

Kuinka on mahdollista, että omaishoidontuesta menee noin paljon veroa? (IP 13.2.) Minä saan Kelan maksamaa eläkkeensaajan hoitotukea, siitä ei mene veroa ollenkaan.

Marinin hallitus tuhlasi rahoja esim. Kolmostien ohitustien hankkeeseen ja Seinäjoki–Lapua-tietöihin ja nyt ehdottaa rahaa Seinäjoki–Ilmajoki-tietöihin. Toivottavasti seuraava hallitus ja eduskunta leikkaa näistä toimista.

Sanni Grahn-Laasonen vaatii vaalien lähestyessä opetukseen lisää rahaa ja kaikkea hyvää. Opetusministerinä leikkasi surutta koulutuksesta ja kurjisti koko alan. Kokoomus.

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje