Yleisöltä

Tätä mieltä tänään: "Mutta edistäisikö (maakuntien) yhdistämisajatusta vaikka se, että 'pääkaupunkina', eli hallinnon keskuksena vuorovuosin toimisivat Vaasa ja Seinäjoki.

Kirjoita viestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523.
Kirjoita viestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523.

Lehdessä oli eri tahojen kantoja pohjalaismaakuntien yhdistämisestä (I-P, 22.3.). Vaasa- ja Seinäjoki-keskeisten maakuntien, eli Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan, yhdistämispohdiskelu tuotti lähinnä ristiriitaisia kannanottoja. Oletettiinko, että ”pääkaupungiksi” tulisi Vaasa entisen lääninhallituksen tapaan? Mutta edistäisikö yhdistämisajatusta vaikka se, että ”pääkaupunkina”, eli hallinnon keskuksena vuorovuosin toimisivat Vaasa ja Seinäjoki.

Vapaaehtoisten sanelu töihin ja huumehoitoon toiminevat. Savustamme yhtäällä mutta inhimillistämme toisaalla. On olemassa oikeutettua pakkopolitiikkaa.

Hyvinvointialue on hyvä mahdollisuus, jos sen palvelut halutaan rakentaa toimiviksi asiakkaiden näkökulmasta ja työyhteisöt järkevästi toimiviksi työntekijöiden näkökulmasta. Jos johtajiksi onkin valikoitunut ihmisiä, jotka ovat hakeneet johtajistoon tittelin ja melko mojovan palkan perässä, hyvinvointialueista voi tulla toimimaton hallintohimmeli, jota alan työntekijät karttavat ja asiakkaat manaavat. Aika näyttää, kuinka lopulta käy.

E-P:n hva, Seinäjoen sotekeskuksen laskutus takkuaa. Tammi- ja helmikuun laskuja on saanut odottaa. No tulihan ne vihdoin; 2 lyhytaikaishoidon laskua tammi-helmikuulta ja kotihoidon lasku tammikuulta. Eräpäivä kaikissa näissä maaliskuulle ja maksettavaa yhteensä 791,57 e. Että sillä lailla.

Italia Euroopan velkaisimpia maita silti siellä on ruoan alv vain 4 %, samoin alkoholien, Suomessa ruoan alv 14 %.

Mitä Vaasan keskustaan voisi keksiä? Ensiksi lähti erikoismyymälät, sitten pikkumarketit, joita ulkomailla on joka korttelissa ja nyt kuolevat ruokapaikat. Toivottavasti Sokkari piristää.

Usko häviää kaikkialta! Suuria lupauksia lupauksien perään ja siitä seuraa pettymys pettymysten perään. Tämä on hyvä kasvupohja katkeruudelle.

Kyllä tuli taas hyvä mieli, kun koulupoika nosti iloisesti kättä Nurmon keskustassa ylittäessään tietä suojatiellä pyörällään – vaikka hänen ei olisi tarvinnut, mutta pieni ele pelasti oman loppupäiväni! Kiitos teille, ihanat kättäheilauttavat tienylittäjät1

Minun kokemukseni muutaman vuoden paussin jälkeen. Olin tutkittavana Vaasan keskussairaalassa. Kaikki olivat ystävällisiä, toiminta tehokasta ja kaikin puolin pätevää, eikä jonossa ehtinyt vanheta. Miksi pitää aina haukkua?

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje