Yleisöltä

Tätä mieltä tänään: "Ohjelma tuo mielestäni hyvin esiin sen, miten täällä Pohjanmaalla suomenkieliset ja ruotsinkieliset yhdessä tekevät työtä äidinkielestä riippumatta. Puhutaan sekä suomea että ruotsia välillä samassa lauseessakin."

Kirjoita viestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523.
Kirjoita viestiin MIELIPIDE oma mielipiteesi ja lähetä viesti numeroon 13523.

Palvelualalle kuuluu ystävällinen palvelu eikä sopimaton mielipide toiselta kuultuna!

Joku valitti kun roska-auto näkyy ruoka-aikana ikkunasta. Voi hyvänen aika, miten olis verhojen käyttö? Roskakuskit autoineen tekevät tärkeää aikataulutettua työtään, vai pitäiskö heidän soittaa ja kysyä onko ruoka pöydässä ja muuttaa reittiään, että syöminen onnistuu?

Suomen ensimmäinen Mannerheim-patsas sijaitsee Seinäjoella ”väärässä” paikassa, melko perustellusti ilmaisten. Kaupungintalon lähellä sijaitsevana saattaa syntyä ainakin turisteille ajatus, että Mannerheimin toimintaan liittyi jotain yhteistä Seinäjoen kunnan kanssa. Näinhän asia ei ollut, vaan hän johti sotatoimia valtion rautatieasemalta alkuvuonna 1918. Patsaan ”oikea” paikka olisikin noilla kulmilla, Rautatieläisten talon lähituntumassa.

Sähkön hinnalla ns. markkinat ovat varastaneet suomalaisilta 5 miljardia euroa puolessa vuodessa. Seuraavaksi jaetaan energiateollisuuden pomoille bonukset hyvästä tuloksesta.

Voi ny vihreä siirtymä! Jotta pääsisimme nykyisen hallituksen tavoittelemiin päästövähennyksiin, olisi meidän vähennettävä kulutusta 1/10:aan nykyisestä. Siis kymmenesosaan! Jos sekään riittää. Se tarkoittaa sitä, että meidän on syötävä alle puolet nykyisestä ja muuta ei sitten saa ostaakaan.

Vepsun johto, mitä tuli tehtyä? Taitaa ensi kesänä riittää vanha puukatsomo yleisöllel

Norjassa hoitajan peruspalkka 5 500 eur/kk. Työvuorolistat tehdään vuodeksi. Viikkotuntimäärä pienempi ja työntekijöitä enemmän. Vuokrat ym. suurinpiirtein Helsingin tasoa. Miksihän täällä työvoimapula??

Joudun asumaan vieri vieressä naapureihin. Yritän muistaa, ettei saa kuunnella kovaäänisesti tiedotuskanavia, ei meluta, ei aiheuttaa hajuja, muuten yritän olla omatoiminen!

Suomi saa uudet hävittäjänsä täysimääräisesti vasta tämän vuosikymmenen loppupuolella. Olisiko pääministerin kannattanut tyytyä Konsta Pylkkäsen tavoin ”sinisiin ajatuksiin”?

Vein postiin 2. tammikuuta plusmerkillä varustetun tärkeän kirjeen, mikä oli osoitettu Helsingin Lauttasaaressa olevaan osoitteeseen. Lähetys oli seuraavana yönä 3.1. klo 00.39 rekisteröity Helsingissä, mutta vieläkään maaliskuun alkuun mennessä se ei ole tullut perille. Tehtiin jo tammikuussa postille selvityspyyntö, mutta eivät pystyneet löytämään kirjettä. Oma kokemus siis on, että missään tärkeässä lähetyksessä ei voi luottaa Postin palveluun. Ilmeisesti olisi pitänyt kirje paketoida, koska paketit ovat toistaiseksi suurimmaksi osaksi löytäneet perille.

Hyvinvointialueiden väitetty raha- ja resurssipula tarkoittaa armotonta priorisointia, jossa rikkaimmat, terveimmät ja hyvinvoivimmat kansalaiset joutuvat hakemaan palvelunsa yrityssektorilta tai jopa ulkomailta omalla kustannuksellaan. Julkisen palvelun piiriin pääsevät vain köyhimmät, sairaimmat ja pahoinvoivimmat. Alkaa tulla todellinen köyhyysraja vastaan!

Kesää tulisi odottaa valoisin mielin, mutta me asukkaat täällä Törnävällä odotamme sitä kauhulla. Toivottavasti tänä vuonna Provinssin järjestäjät ottavat huomioon ihmisten ja kiinteistöjen turvallisuuden. Viime vuonna se jäi valitettavasti toteutumatta lupauksista huolimatta.

Jälleen on tullut aika, kun saamme tutkia kuinka syvät urat Nastaurpot ovat teihimme onnistuneet kaivamaan.

Hyviä säästöneuvoja Suomen pelastamiseksi ja muutenkin hyvä kirjoitus lapualaiselta Esa Hytiltä, lukekaa kaikki, erityisesti päättäjät!

Kyllä meillä huonokuuloosilla on kallihit kuulokojeet ja ilimaaseksi. Pitääs ihimisten ruveta vähä enemmän huutamahan, niin sais jättää konehet pois mutta ku ne mutajaa käsi suun eres, kattoo aivan muuallepäin ku puhuttavaa kohti. Kyllä yhyrellä vuarineuvoksen eläkkehellä sais palio kuulokonehia.

Kun olin lapsi sota-aikana ja saatiin Amerikasta avustuspaketti, jossa oli pitsialushameita, korkokenkiä n:o 35 ja tekohammaskiinnityspulveria, joka selvisi vasta vuosien päästä, kun joku osasi tulkata. Joten ollaan viisaampia, kun annamme Ukrainaan tavaraa avustuksena.

Vaasa–Sundom-tiellä on molempiin suuntiin isoja kuoppia, joissa voi rengas puhjeta ja aurauskulmat mennä. Toivottavasti saadaan korjattua ennen kuin tulee isoja vahinkoja.

Kielipolitiikasta valittajalle, ota huomioon että Pohjanmaan Sankarit on Yle Femman tuottama ohjelma. Ohjelma tuo mielestäni hyvin esiin sen, miten täällä Pohjanmaalla suomenkieliset ja ruotsinkieliset yhdessä tekevät työtä äidinkielestä riippumatta. Puhutaan sekä suomea että ruotsia välillä samassa lauseessakin. Syntyperäiselle vaasalaiselle tämä ei ole mikään ongelma, joten älä sinäkään sitä tee itsellesi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje